Centenars d'estudiants es manifesten a València contra la ‘regressiva’ LOMQE

Han exigit la dimissió del ministre José Ignacio Wert. La protesta ha comptat amb l’assistència de representants del col·legi Ciutat de Cremona
27 març 2014 01:00h
Els manifestants han protagonitzat una xiulada col·lectiva.

Vicent Devís / València

Centenars d’estudiants valencians han eixit des de la Facultat de Geografia i Història aquest matí per recórrer la ciutat de València i reclamar una educació pública i de qualitat, en resposta a la vaga d’estudiants convocada pel Sindicat d’Estudiants.

Amb crits de 'universitat pública i de qualitat', 'som estudiants, no mercaderia' i 'no volem violència, volem educació', els joves han finalitzat la manifestació a la plaça de l’Ajuntament, on s’han assegut en rogle i s’han llegit diversos manifests.

La marxa, que no ha sigut secundada per la totalitat dels sindicats, s’ha produït sense cap altercat, tot i que hi havia un gran dispositiu policial desplegat. En canvi, en altres ciutats on també s’havien convocat protestes, com a Madrid, sí que han ocorregut incidents.

La protesta ha comptat amb l’assistència de representants del col·legi Ciutat de Cremona que, amb crits de 'es nota, es sent, Cremona està present', han volgut denunciar la situació d’aquest col·legi d’Alaquàs, un conjunt de barracons on estudien 600 alumnes, al qual la Conselleria d’Educació vol suprimir les tres unitats d’infantil per a xiquets de tres anys.


Manifestació d'Estudiants. Foto: Vicent Devís

next