Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València estudia recomanacions per a evitar els petards les nits de Falles

L’alcalde de València, Joan Ribó, i la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, han explicat aquest dimecres que l’Ajuntament està “treballant i parlant” en el marc del Ban de Falles perquè, “en uns marges de recomanacions”, no es faça un “ús particular de la pirotècnia” des de mitjanit fins a les 7.00h, amb l’objectiu de “compaginar el descans de la ciutadania amb la festa”.

Així ho han explicat aquest dimecres en declaracions als mitjans, després de visitar les obres del Parc Central amb el regidor de Desenvolupament urbà, Vicent Sarrià, i el director general de València Parque Central, Salvador Martínez.

El primer edil, en ser preguntat sobre la possibilitat que s’establisca un horari per a tirar petards durant les festes de Sant Josep, ha avançat que és una qüestió que s’està parlant “en el nou reglament de Falles”, ja que “hi ha molta gent que ho està demanant”.

Per la seua banda, Soriano ha precisat que s’estan “treballant i parlant dins del Ban de Falles totes les qüestions relatives a la contaminació acústica” i ha indicat que hi ha hagut una “petició veïnal d’aquesta regulació”. No obstant això, ha admés que és “molt difícil regular” aquest ús de la pirotècnia, però ha avançat que estan treballant “en uns marges de recomanacions perquè puguem compaginar el descans de la ciutadania amb la festa”.

La regidora ha puntualitzat que “no es pot prohibir”, ja que “si prohibeixes, prohibeixes per a tot”, i ha recalcat que la pirotècnia “està permesa en Falles”. Així mateix, ha recordat que el consistori ha treballat en “qüestions de seguretat”, com ara que l’ús dels petards “tinga lloc en zones fitades i no obertes”, i ha posat en valor el treball realitzat amb la Policia Local al Jardí del Túria. “Continuarem avançant en aquest tema”, ha assegurat.

Comparteix

Icona de pantalla completa