Diari La Veu del País Valencià
La FEHV alerta que el Plan Especial de Protecció de Ciutat Vella suposa l’eliminació de terrasses

La Federació Empresarial d’Hostaleria de València (FEHV) ha presentat al·legacions al Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella en les quals adverteix que pot eliminar terrasses d’establiments “emblemàtics” de la ciutat de València.

La FEHV ha explicat en un comunicat que ha sol·licitat en l’escrit d’al·legacions l’eliminació del criteri general que ha establit el Pla Especial de Protecció (PEP) de Ciutat Vella “d’obligatorietat de tres metres de circulació per als vianants i la seua substitució per l’estudi especial i individualitzat de cadascun dels carrers, tal com ja figura en l’ordenança actual de terrasses per a l’entorn” del barri.

En aquest sentit, ha indicat que l’ordenança “ja va parar esment a les diferents tipologies de carrers i places que existeixen en el centre històric de la ciutat i ja va recollir que la millor solució per a compatibilitzar l’ús per als vianants amb l’activitat de les terrasses era realitzar estudis especials de cadascun dels carrers afectats”.

La mesura que arreplega ara el PEP “suposaria l’eliminació automàtica de moltes terrasses d’aquesta zona, així com una dràstica reducció de la superfície de la terrassa en altres casos”, ha advertit l’entitat.

La FEHV demana tindre en compte, a més, “la presència al centre històric d’establiments emblemàtics, en alguns casos centenaris, que tenen integrades les terrasses a l’entorn d’aquestos carrers i que suposen un atractiu turístic per al barri i per als veïns de la zona així com una activitat empresarial que genera riquesa i ocupació”.

Pel que fa a les terrasses que estan situades a l’entorn dels béns d’interés cultural, la Federació reclama mantindre les ubicacions actuals i “arbitrar” un sistema en el qual puga participar i que permeta avaluar “cas per cas aquelles que es puguen veure afectades per a donar-li una solució de viabilitat a la terrassa amb els valors de protecció dels BIC”.

D’altra banda, respecte als locals situats en zona residencial, en la qual es va a aplicar la limitació a la implantació de noves activitats (65 metres de distància entre locals), des de la FEHV se sol·licita que el règim transitori que s’ha establit per a eixos locals “permeta la continuïtat i viabilitat dels establiments que es troben en aquestes zones”.

Comparteix

Icona de pantalla completa