Diari La Veu del País Valencià
Compromís concorre a les eleccions europees com a ‘Coalició Compromís: Primavera Europea’
Europa Press / València

La trobada tindrà lloc a Burjassot (L’Horta Nord), on el seu alcalde, Jordi Sebasità, va aconseguir la setmana passada la victòria en les primàries de Compromís per a triar candidat per als comicis europeus que, a més, serà cap de llista en la candidatura a nivell estatal.

Per darrere de Sebastià, en la llista d’aquesta àmplia coalició trobem en els quatre primers llocs Florent Marcellesi, com a representant d’Equo; una representant de la Chunta Aragonesista (CHA) i una altra de la plataforma ‘Ahora tú decides’ -de l’entorn del 15M-.

En les normes de la coalició s’indica que en cas d’obtenir una única acta de diputat en el Parlament Europeu, -que seria Jordi Sebastià- la persona que ocupe l’escó ho farà “el temps proporcional als vots obtinguts per la Coalició Compromís” en el País Valencià respecte al conjunt de vots de l’Estat.

Un altre dels punts especifica el límit de despeses de les formacions que, en total, suma 415.000 euros. D’aquesta manera, Equo es fixa un sostre de despesa de 200.000 euros (48,19%); Compromís, de 140.000 euros (33,73%) i la Chunta Aragonesista, de 30.000 euros (7,23%).

Repartiment de fons parlamentaris

A més d’aquest repartiment, les normes de la coalició fan també referencia a les partides que el Parlament Europeu assigna als diputats per al desenvolupament de la seua activitat política i institucional. Una d’elles està destinada a la contractació de personal assistent. En aquest cas, s’ha acordat que, en funció de la rotació establida per a ocupar l’escó, el diputat sortint “ocupe aquesta plaça d’assistència creada”.

També, atenent a la implantació institucional o la previsible demanda d’iniciatives parlamentàries, Equo i Compromís proposaran al diputat la contractació d’altres assistents en funció dels recursos assignats al servei de la coalició, d’acord amb els percentatges de participació. Entre aquests assistents s’inclourà una persona proposada per la CHA.

D’altra banda, membres de la direcció de Compromís han expressat el desig que la coalició per a les eleccions europees acabe conformant una estructura permanent en l’àmbit estatal, a manera de cooperativa de partits.

Comparteix

Icona de pantalla completa