Diari La Veu del País Valencià
L’organització d’un festival denuncia una altra empresa perquè ven entrades per a un esdeveniment inexistent

Representants de l’empresa que organitzarà el festival 90’s Homenaje a la Ruta –previst per al 6 de juliol a la Marina de València– han presentat una denúncia davant la Policia en la qual asseguren que s’està produint un “engany massiu als consumidors”, ja que una altra empresa està comercialitzant a través d’una pàgina web i de les xarxes socials entrades per a un esdeveniment “inexistent, el 90s Love O Ninety’s Party”. Els denunciants asseguren que “l’únic festival de música que se celebrarà” aquell dia, el 6 de juliol, en aquell lloc, la Marina, és el denominat 90’s Homenaje a la Ruta.

La denúncia afirma igualment que la programació d’artistes i discjòqueis que apareixen en la web “també és falsa”. De fet, inclou com a artista convidat el DJ Vicente Ferrer, que és qui signa la denúncia davant la Policia Nacional i un dels impulsors del certamen 90’s Homenaje a la Ruta.

Segons expliquen els responsables d’aquest festival a través d’un comunicat, Vicente Ferrer i Ricardo Caballer van ser els creadors de la primera edició, la de 2018, del 90sLoveU Ninety’s Party, que va congregar milers de persones a la Marina. La promotora ara denunciada va ser l’encarregada de la producció d’aquest esdeveniment però, “davant els nombrosos incompliments i impagaments dels proveïdors”, els creadors del festival van decidir extingir la relació.

Ara, sempre segons aquestes fonts, s’han trobat que aquest promotor “ha decidit traure a la venda les entrades per a un festival que no té ni artistes ni ubicació confirmats públicament, usurpant les xarxes socials i la imatge per a produir un perjudici”. Davant aquesta situació, els creadors volen impedir que es continue amb la venda d’entrades –calculen que se’n poden haver comercialitzat vora 1.000– “per a un festival que ja no existeix i del que no tenen els drets d’explotació”, insisteixen.

De fet, emfatitzen que aquesta empresa “no té la pirotècnia Ricardo Caballer SA contractada per a un musical el 6 de juliol de 2019”, tal com figura en la web, ni tampoc “artistes confirmats ara com ara, ja que la programació que apareix en el seu web inclou Vicente Ferrer o Víctor Pérez, cosa que no és certa”.

Així mateix, recalquen que “no és la primera denúncia” que rep l’empresa, ja que l’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu) va denunciar recentment davant l’Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat la promoció del festival Marenostrum per part de la mateixa mercantil per “no complir els requisits de la Llei d’Espectacles Públics, que exigeix que han de figurar la data, els horaris i el lloc de l’esdeveniment”.

Comparteix

Icona de pantalla completa