Diari La Veu del País Valencià
La jutgessa certifica l’arxiu de la causa contra Johnson en el cas Valmor

El Jutjat d’Instrucció número 2 de València ha certificat l’arxiu de la causa judicial contra l’exconsellera i exportaveu del govern valencià Dolores Johnson per suposades irregularitats en l’organització de la Fórmula 1 de València, el conegut com a cas Valmor.

Segons han informat a EFE fonts jurídiques, el jutjat declara així per escrit que “no hi ha cap tipus de responsabilitat penal” per part de l’exconsellera i confirma el sobreseïment de la investigació que se li havia obert en aquest cas.

Es tracta, a més, segons les mateixes fonts, de la primera vegada que la Fiscalia Anticorrupció presenta una acusació contra un membre d’un govern autonòmic i després la retira, sense arribar al judici oral.

La Fiscalia Anticorrupció va presentar en desembre de 2014 una querella (basada en denúncies prèvies d’EUPV i PSPV-PSOE) contra l’expresident de la Generalitat Francisco Camps per suposades irregularitats en l’organització de la Fórmula 1.

Actualment, la investigació està dividida en quatre peces: tres dirigides pel Jutjat d’Instrucció número 2 (la relativa a l’organització dels grans premis, les adjudicacions que va realitzar l’empresa pública Circuit del Motor i la compra de Valmor per part del Consell) i una per Instrucció 17 (sobre el disseny i construcció amb sobrecostos del circuit urbà).

En la primera peça únicament està investigat l’expresident Camps, atés que el passat mes de juny es va acordar l’arxivament de les actuacions respecte a Dolores Johnson i l’expilot i empresari Jorge Martínez ‘Aspar’, l’assessora de l’expresident Belén Reyero i l’exdirector de la Societat Projectes Temàtics Nicolás Figueres.

En eixe acte, la instructora assenyalava que encara que els fets investigats fins a eixe moment, i pels quals es manté la investigació a Camps, “són constitutius d’infracció penal”, no existeixen “motius lògics” per a mantindre les dels citats ‘Aspar’, Johnson, Reyero i Figueres.

Segons el fiscal, en la part de la Fórmula 1 que afecta aquest cas, va ser Camps qui va arribar a un acord verbal amb el magnat Bernie Ecclestone, “al marge de qualsevol procediment administratiu”, per a celebrar a València un Gran Premi de la competició.

Comparteix

Icona de pantalla completa