El Doctor Peset humanitza els espais de l'àrea d'oncologia amb fotografies a les parets

L'hospital inverteix en una reforma d'individualització de les habitacions dels pacients oncològics
/ València
4 octubre 2018 01:00h
Selecció de fotografies enviades per fotògrafs professionals, aficionats, pacients i familiars que humanitzen els espais de l\'hospital Doctor Peset

L'Hospital Universitari Doctor Peset de València ha decorat els seus espais de l'àrea d'oncologia amb 50 imatges seleccionades d'entre totes les participants en el concurs de fotografia que va convocar el Servei d'Oncologia Mèdica del centre sota el lema 'Un hospital transformat per la fotografia'.

Aquesta iniciativa, que va nàixer de la mà de tres joves oncòlegs i una psicòloga de Carena Associació, ha permès que tant la sala d'hospitalització de pacients oncològics com l'Hospital de Dia o les consultes externes s'òmpliguen d'imatges que evoquen sentiments i sensacions positives.

L'objectiu ha sigut crear espais més càlids i humans, que s'estan potenciant des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública amb la seua estratègia d'humanització. "Tot el projecte, des del seu inici, ha sigut un intercanvi continu amb fotògrafs professionals, aficionats i, sobretot, amb pacients i familiars que ens han remés més de 470 fotografies des de llocs tan llunyans com el Japó. Estem encantats amb la resposta i amb el resultat perquè la finalitat d'aquesta iniciativa no era una altra que transformar els nostres espais hospitalaris en una mica menys freds i despersonalitzats i esperem haver-ho aconseguit", han assenyalat els organitzadors.

Habitacions individuals

D'altra banda, el Departament de Salut de València Doctor Peset ha invertit 206.000 euros en la reforma de les sales d'hospitalització d'Oncologia i d'Hematologia que han passat a comptar amb habitacions individuals per a pacients oncològics i amb noves habitacions d'aïllament per als oncohematològics.

Aquesta inversió està inclosa dins del Pla de Dignificació d'Infraestructures Sanitàries del període 2016-2019. Es tracta d'una iniciativa engegada per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de manera simultània en tots els departaments de salut per a millorar els espais assistencials. En aquest cas, s'ha realitzat una reforma integral de tots els banys, s'han pintat les habitacions i s'han revisat els conductes de ventilació.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next