Diari La Veu del País Valencià
Els valencians que demanaven fons per a un restaurant amb ‘cuina circular’ aconsegueixen tot el finançament

La parella d’emprenedors valencians que van iniciar la campanya de micromecenatge ‘Del camp a la taula i de la taula al camp’ han aconseguit els 4.800 euros que demanaven per a finançar una trituradora i una compostadora amb l’objectiu d’obrir a Gandia el primer restaurant de l’estat espanyol amb cuina circular.

Així ho ha assenyalat a EFE Pep Solà, qui, juntament amb Ana Pericàs, ha ideat aquest model de restaurant compromés amb el medi ambient que aprofita els residus orgànics que s’acumulen al local.

En aquest model s’organitza la disposició de les cuines per a habilitar un espai on separar la fracció orgànica dels residus, triturar-la i obtindre un compostatge domèstic que fertilitza els horts ecològics locals, d’on procedeixen les fruites i verdures amb les quals es preparen els seus plats.

La campanya de finançament per a fer realitat el projecte d’aquestos dos professionals del sector gastronòmic va arrancar el 27 d’agost en www.lateuaterra.com, la primera plataforma valenciana de micromecenatge especialitzada en projectes que cuiden, respecten i milloren el medi ambient.

Aquest divendres acaba el termini de la campanya de micromecentage però en 38 dies ja han aconseguit els 4.800 euros en els quals està fixat el finançament per a adquirir una trituradora i una compostadora, ha indicat Solà, qui ha assenyalat que en octubre obriran el restaurant a Gandia.

El nou model de cuina circular es fonamenta en la idea que els aliments, especialment la fruita, la verdura i les hortalisses, procedisquen d’horts locals, així com en la necessitat de reorganitzar la cuina per a habilitar un espai en què es puga tancar el cercle i en el qual se separa la fracció orgànica dels residus generats i comença el procés de compostatge.

“És un model fàcil i pràctic i involucra els restaurants en la lluita contra el canvi climàtic. Esperem que les cuines d’Espanya s’adonen del problema i traslladen aquesta iniciativa als seus fogons”, ha afirmat Pep Solà.

Fa tres anys, tots dos es van comprometre a crear una cuina única, que comptara amb productes agroecològics que els proporcionaren proveïdors locals i en la qual es reciclara, íntegrament, el vidre, el cartó i el plàstic.

La campanya de micromecenatge ‘Del camp a la taula i de la taula al camp’ pretén donar solució a aquesta problemàtica i oferir una alternativa en un moment en el qual s’està debatent a l’estat espanyol com tractar els residus i reduir els gasos d’efecte hivernacle a través del Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima 2021-2030, que preveu donar suport a aquestes propostes de compostatge comunitari i domèstic.

Comparteix

Icona de pantalla completa