Diari La Veu del País Valencià
Abocaments incontrolats de residus en el barranc de Garsivà a Benitatxell
RedactaVeu / Benitatxell

El grup parlamentari Compromís ha demanat la compareixença a Les Corts de la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, perquè explique els abocaments de residus en el barranc de Garsivà en el municipi del Poble Nou de Benitatxell.

La diputada de Compromís Mireia Mollà considera que estem davant d’un “nou atemptat mediambiental per interessos urbanístics ja que els residus provenen de la construcció d’una macrourbanització en el Puig de la Llorença”.

A més, segons Mollà, “plou sobre banyat perquè aquesta nova agressió al nostre territori s’està produint a una de les comarques més castigades per un model urbanístic i econòmic caduc basat en la construcció i el malbaratament”.

Per això, la diputada ha demanat explicacions a la consellera ja que considera que “el Govern valencià no pot estar sord i mut davant d’una barbaritat com aquesta perquè entre les seues obligacions està la de vetlar i protegir el nostre patrimoni mediambiental”.

En el mateix sentit, des del col·lectiu de Compromís per Benitatxell, el seu portaveu i regidor, Miguel Angel Garcia, denuncia “la passivitat de l’Ajuntament i el seu alcalde en l’assumpte que diu emparar-se en un conveni firmat l’any 2005 per no fer res”.

Davant aquesta situació, el grup municipal de Compromís a Benitatxell ha demanat a l’Alcaldia informació sobre aquest conveni i la convocatòria urgent d’un ple per estudiar la seua derogació. També han traslladat aquest assumpte tant al SEPRONA com a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX).

Comparteix

Icona de pantalla completa