Sanitat atura una xarrada pseudocientífica sobre el prohibit 'Suplement Mineral Miraculós'

El Col·legi Oficial de Metges d'Alacant va alertar la conselleria sobre l'acte de Germán Peidro Martínez per a promocionar una substància il·legal
/ València
4 octubre 2018 01:00h
L\'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris va alertar en 2010 sobre els riscos del SMM i va ordenar que es retiraren tots els exemplars.

Aquest divendres, un comerç d'Alacant tenia previst acollir una xarrada del pseudocientífic Germán Peidro Martínez. Però, després que el Col·legi de Metges d'Alacant (COMA) alertara "les autoritats sanitàries competents", l'acte ha sigut suspés. Així ho confirmen tant el COMA, que descriu que la xarrada "presumptament atemptava contra la salut dels ciutadans d'Alacant", com la consellera de Sanitat, Ana Barceló, que ha publicat una piulada on també agraeix la tasca del col·legi de professionals i de totes aquelles persones que estan "atentes" a aquest tipus de coses. 

Peidro és crític amb el que ell anomena 'medicina oficial' i defensa l'ús d'altres 'solucions' per a malalties com ara la diabetis, l'alzhèimer, el càncer i la hipertensió, així com per a l'acné, la sida o les picades d'insecte. En concret, "facilita a tot aquell qui ho necessite" MMS (sigles de Suplement Mineral Miraculós) o, cosa equivalent, diòxid de clor. Aquesta substància ha sigut prohibida per les principals autoritats farmacèutiques del món, inclosa l'espanyola en 2010.

next