La plaça de l'Ajuntament de València es consolida com el gran aparador de la literatura en català

La fira la Plaça del Llibre, dedicada als autors que escriuen en llengua pròpia, comptarà amb la participació de 60 editorials
/ València
4 octubre 2018 01:00h
La Plaça del llibre tindrà lloc de l\'1 al 4 de novembre

La plaça de l'Ajuntament de València es convertirà entre l'1 i el 4 de novembre en l'aparador més gran de les obres escrites en valencià amb la celebració de la sisena edició de la Plaça del Llibre. Durant quatre jornades, les persones visitants podran gaudir d'una gran llibreria a peu de carrer amb atractives activitats complementàries, com ara presentacions, concerts, taules redones i espectacles infantils. A les prestatgeries de la Plaça del Llibre s'exposaran exemplars de prop de 60 editorials amb l'objectiu de donar visibilitat a la literatura en català a València.

Amb la iniciativa es pretén potenciar la venda d'obres d'autors valencians i de la resta de l'àmbit lingüístic. Per això, s'instal·laran dos escenaris al centre de la plaça i es configurarà un espai perquè els autors signen llibres i estiguen prop dels seus lectors, explica l'organització en un comunicat.

Dins la programació d'activitats, destaca la celebració del lliurament dels Premis Plaça, uns guardons amb els quals es reconeixerà, d'una banda, la trajectòria d'un escriptor en valencià, i d'altra, la tasca de difusió realitzada per una entitat o col·lectiu al voltant de la literatura en valencià. A més, l'últim dia, a mode de cloenda, la plaça de l'Ajuntament quedarà restringida al trànsit rodat i esdevindrà un espai amable amb la celebració d'una festa adreçada al públic familiar en la qual els llibres seran els protagonistes.

La Plaça del Llibre s'ha consolidat com el gran esdeveniment de la literatura escrita en valencià i serveix com a punt de trobada per a lectors de totes les edats que es volen assabentar de les novetats editorials. En l’anterior edició, més de 10.000 visitants acudiren a la plaça, on es van posar a disposició dels clients més de 5.000 títols. En total es van vendre prop de 4.000 exemplars, cosa que demostra l'interés del públic valencià pels llibres en escrits en llengua pròpia.

La Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) és l'encarregada de coordinar l'esdeveniment, coorganitzat per l'Associació d'Editors del País Valencià, el Gremi de Llibrers de València, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i Acció Cultural del País Valencià. També hi col·labora la Generalitat, l'Ajuntament de València, les Biblioteques Municipals de València, Escola Valenciana, la Universitat de València, la Generalitat de Catalunya i les editorials i llibreries participants.

next