Puig reivindica el diàleg encetat per Sánchez amb Catalunya per a "resoldre els conflictes polítics"

El cap del Consell descarta que el president espanyol avance les eleccions perquè el veu "determinat" a esgotar la legislatura
5 octubre 2018 01:00h

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que el diàleg obert entre l'executiu central i el govern de la Generalitat de Catalunya és una via "intel·ligent" que, al seu parer, "ha posat en evidència les contradiccions de l'independentisme".

Així ho ha expressat Puig en una entrevista en RNE recollida per Europa Press, després de la tensió viscuda en les últimes jornades en el parlament català entre JxCat i ERC per l'aplicació de la suspensió dels diputats dictades pel Tribunal Suprem.

Enmig de l'ultimàtum llançat pel president de la Generalitat, Quim Torra, cap a Sánchez per a convocar un referèndum d'autodeterminació a Catalunya a canvi del seu suport en el Congrés, el cap del Consell ha reivindicat la via del diàleg per a "resoldre conflictes polítics".

"La contundència del govern espanyol és ben clara. Sánchez està actuant amb intel·ligència davant una situació a la qual se'ns ha reclamat perquè no hi ha hagut solucions polítiques. El diàleg i la permanent capacitat de tendir ponts és una via forta", ha subratllat el president valencià.

D'altra banda, en ser preguntat per la possibilitat d'un avançament electoral, Puig ha afirmat que, durant la reunió que va mantindre amb Sánchez dimecres passat en la Moncloa, va veure el president del govern espanyol "determinat" a esgotar la legislatura.

En aquest sentit, el president valencià no preveu un avançament electoral com s'apuntava des de les últimes dates i ha reivindicat la labor de Sánchez en les negociacions per a confeccionar els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2019.

next