L'Ajuntament de València aprova el projecte tècnic per a reconstruir el mur de les Sitges de Burjassot

El passat 18 de setembre va caure part del mur com a conseqüència de les fortes pluges que van afectar diferents localitats de la demarcació de València
/ València
5 octubre 2018 01:00h

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València ha acordat aquest divendres encarregar la direcció tècnica i els treballs previs necessaris per a executar les obres de reconstrucció del mur de contenció de terres col·lapsat del Pati de les Sitges de Burjassot (l'Horta Nord), segons ha informat el consistori en un comunicat.

El passat 18 de setembre de matinada va caure part del mur d'aquest Monument Històric Artístic Nacional com a conseqüència de les fortes pluges que van afectar diferents localitats de la demarcació de València. El tram de paret derrocat es troba en la part d'aquest conjunt arquitectònic que recau al Passeig Concepción Arenal de Burjassot.

El Pati de les Sitges data del segle XVI, moment en el qual va començar la seua construcció després que la ciutat de València decidira edificar, en terrenys pròxims, un magatzem de blat atesos els problemes d'escassetat que estava vivint en aquell moment. El monument és propietat de l'Ajuntament de València, encara que es troba al centre de Burjassot, municipi que té cedit el seu ús.

Amb l'acord adoptat aquest divendres en la Junta de Govern Local, l'Ajuntament de València compleix la declaració d'emergència que va efectuar el passat 27 de setembre per a actuar en aquest conjunt històric.

La regidora de Patrimoni Històric de l'Ajuntament de València, Glòria Tello, ha indicat que des de la seua regidoria porten "dies treballant intensament per a gestionar amb els mitjans" de què disposen, "d'una manera ràpida i eficaç, la reconstrucció del despreniment que va patir l'edifici".

"Som conscients que en situacions com aquesta les administracions han de procedir garantint en tot moment la cura del bé patrimonial i, per això, l'Ajuntament de València ha volgut liderar les actuacions sense renunciar a les coordinacions necessàries per part de totes les parts implicades", ha detallat l'edil.

En concret, València encarrega, per via d'emergència, el projecte i direcció de l'obra a l'arquitecte Javier Benlloch Marco, per import de 18.083,21 euros. Així mateix, es comptarà amb l'arquitecte tècnic Santiago Tormo Esteve, amb treballs per import de 8.826,74 euros; amb el seguiment arqueològic de Miguel Vicente Gavarda, per 8.639,04 euros, i amb un estudi geotècnic, per import de 5.445 euros.

Igualment, hi haurà un altre treball de tipus topogràfic que s'encarrega al Departament d'Enginyeria Cartogràfica, Geodèsia i Fotogrametria de la Universitat Politècnica de València per import de 1.815 euros.

Inici immediat de l'execució de les obres

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València també ha aprovat iniciar immediatament l'execució de les obres sobre aquest monument i ha informat d'aquestes actuacions l'Ajuntament de Burjassot, en concepte de cessionari de l'immoble, i la Conselleria de Cultura, en atenció a la seua tutela patrimonial.

next