Xerrada sobre la resistència dels pobles indígenes colombians

Dues líders indígenes colombianes parlaran divendres a València de la situació dels pobles ‘nasa’ i ‘zenú’ i dels problemes amb què s’enfronten dins del context colombià
27 març 2014 01:00h
Imatge del poble indígena colombià 'nasa'.
RedactaVeu / València

A l'acte de presentació del llibre, assistiran els autors, els periodistes Emma Gascó i Martín Cúneo que parlaran de com van desenvolupar la idea d'escriure un llibre com aquest, “un viatge de molts quilòmetres i moltes gents pels moviments socials d'Amèrica Llatina”.

Aquest acte-presentació està organitzat per l'organització valenciana Perifèries, que pertany a la Coordinació pels Drets dels Pobles Indígenes-CODPI, xarxa estatal que dóna suport i defensa els drets col·lectius d'aquests pobles.

L'acte tindrà lloc divendres que ve 28 de març, a les 19,00 hores en el Palau de Pineda (plaça del Carme, 4) de València.

Es dóna la circumstància que una de les dones, Aída Quilcué, està amenaçada de mort i el seu vehicle va patir un atemptat, a les acaballes de 2008, per part de militars colombians en el qual va morir el seu marit, Edwin Legarda.

Durant la seua estada també participaran en la II Trobada per la Pau a Colòmbia que es celebrarà el dissabte 29 de març a València i que està organitzada per la Coordinació valenciana de solidaritat amb Colòmbia.
 
Més informació en www.periferies.org, https://www.youtube.com/watch?v=ZAuwUHtdOAc i en http://cronicasdelestallido.net/.
 


next