Diari La Veu del País Valencià
AVA-Asaja demana al Consell que frene la recol·lecció de navelines verdes perquè amenaça el bon desenvolupament de la campanya

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) ha demanat aquest divendres al Consell que frene la recol·lecció de taronges navelines que encara estan verdes i, per tant, es troben lluny del seu moment idoni per al consum perquè “amenaça el bon desenvolupament de la campanya”, segons ha advertit l’organització agrària en un comunicat.

Sobre aquest tema, han assenyalat que es tracta d’una pràctica “tremendament irresponsable” perquè “defrauda” les expectatives del públic en presentar-li, just en l’inici de la temporada citrícola, un producte que “encara no reuneix les condicions mínimes de qualitat”, la qual cosa, a més, “retrau la demanda i compromet el bon desenvolupament de la campanya”.

Per això, s’ha adreçat a la conselleria d’Agricultura per a instar-li al fet que engegue una rigorosa campanya d’inspecció en les zones citrícoles valencianes a fi de poder detectar els casos de recol·lecció prematura de taronges navelines.

D’aquesta manera, s’exigeix “tallar de soca-rel” tals pràctiques mitjançant la immobilització dels fruits verds que es localitzen i la imposició de sancions “exemplars als autors d’aquesta mala praxi que perjudica tot el sector”.

En aquest sentit, el president d’aquesta organització agrària, Cristóbal Aguado, ha demanat a l’Administració autonòmica que actue en la citricultura per a “frenar l’actuació d’alguns irresponsables” perquè “no és admissible que quatre especuladors sense escrúpols atempten contra els interessos d’una gran majoria d’agricultors i comerços que volen fer les coses bé”.

A més, ha recordat que “l’actual campanya ve amb cert retard en la maduració i amb un augment de collita respecte a l’exercici precedent, unes circumstàncies que ens obliguen a treballar amb una professionalitat exquisida i a extremar la cura de la qualitat”.

No obstant això, ha apuntat que les perspectives de la temporada “no són dolentes” sempre que es gestione de “forma adequada” l’eixida de la fruita.

La venda de partides de caquis

D’altra banda, encara que igualment vinculat a un factor tan decisiu com la comercialització, AVA-ASAJA també constata que alguns supermercats han posat a la venda partides de caqui que presenten “una qualitat més que dubtosa i en les quals apareixen barrejats caquis de diferents varietats sense que s’advertisca al consumidor d’aquest fet”.

Aquesta organització agrària s’ha adreçat a la direcció general de Comerç de la Generalitat Valenciana per a demanar-li que realitze una campanya d’inspeccions en punts de venda amb l’objectiu d’assegurar la bona condició de la fruita i evitar actuacions incorrectes que juguen en contra de la rendibilitat dels agricultors.

Comparteix

Icona de pantalla completa