Diari La Veu del País Valencià
Vist per a sentència el judici per la demanda de Calatrava contra EUPV
ACN / València.

El judici per la denúncia de l’arquitecte Santiago Calatrava contra Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) a causa del web ‘Calatravatelaclava’ ha quedat vist per a sentència aquest dijous. Calatrava reclama 600.000 euros i el tancament de la pàgina per lesionar el seu honor a través d’aquest web, que recopila totes les irregularitats i defectes dels seus projectes.

El fiscal ha demanat que la denúncia siga desestimada i que es prioritze la llibertat d’expressió sobre el dret a l’honor del demandant. El portaveu adjunt d’EUPV, Ignacio Blanco, considera que les manifestacions del web estan emparades per aquesta llibertat d’expressió i confia en una sentència favorable.

“Vull recordar que formen part de la nostra tasca política i de la nostra obligació com a grup parlamentari de representar la ciutadania defensant els seus interessos i, en aquest cas, la transparència per a saber què s’ha fet amb els diners públics: 100 MEUR que s’han gastat en la Ciutat de les Arts i les Ciències pagant un arquitecte que no tributava a Espanya”, ha dit Blanco a la sortida dels jutjats.

El diputat a Les Corts ha confiat en una sentència favorable per fer prevaldre “els nostres drets a la llibertat d’expressió i d’informació i, en el fons, el dret a saber de la ciutadania valenciana”.

Blanco ha dit que la intenció de Calatrava era “espantar-nos i acoquinar-nos per a fer-nos callar” però ha advertit que “no ho aconseguirà, nosaltres continuarem denunciant el mal ús dels diners públics perquè les nostres crítiques fonamentalment van contra els governants del PP que ens han arruïnat com a poble i la Ciutat de les Arts i les Ciències i els contractes amb Calatrava són un exemple clar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa