Diari La Veu del País Valencià
Foment convocarà la setmana que ve la comissió de seguiment del Pla Integral Sagunt-Saragossa

El Ministeri de Foment ha anunciat que convocarà la setmana vinent la comissió de seguiment del Pla Integral Sagunt-Terol-Saragossa, a fi d’avançar en la millora de les infraestructures i les prestacions del servei ferroviari per a viatgers i mercaderies en la línia València-Terol-Saragossa.

Aquest anunci arriba un dia abans que sindicats, representants polítics, patronals i societat civil del País Valencià i Aragó es manifesten a València per a reivindicar els trams ferroviaris que uneixen València i Saragossa, passant per Terol.

En aquesta línia, pertanyent al corredor Cantàbric-Mediterrani, el departament ha impulsat, a través d’Adif, nous contractes per valor de 61 milions d’euros. Adif té actualment en procés previ de contractació, la licitació de la qual està prevista abans de final d’any, diversos contractes per a l’adequació de la infraestructura i la millora de les condicions de circulació en aquesta línia.

Un dels contractes més rellevants consisteix en la modernització de la via i infraestructura en el tram Sagunt-Terol i actuacions en punts singulars del tram Terol-Saragossa, que compta amb un pressupost proper als 38 milions d’euros.

Un altre dels contractes previstos, en el marc de l’acord aconseguit amb l’Autoritat Portuària de València i que afavorirà el transit de trens de mercaderies, és el de les obres ja licitades del projecte constructiu per a l’adaptació de la Línia Sagunt-Terol-Saragossa per a la circulació de trens de mercaderies de 750 metres de longitud en les estacions de Terol, Ferreruela, Cariñena i Estivella (Camp de Morvedre).

A més, pròximament està prevista la licitació de projectes de similars característiques en les estacions de Navaixes i Barraques (l’Alt Palància) i La Pobla de Valverde (Terol). El pressupost d’ambdues actuacions supera els 12 milions d’euros.

Aquestos projectes porten associats a més altres dos per a l’adaptació de les instal·lacions de seguretat i comunicacions entre Saragossa, Terol i Sagunt, que està previst que isquen pròximament a licitació per un valor conjunt superior als 11 milions d’euros.

D’altra banda, Adif ha licitat el servei de consultoria i assistència tècnica per a la redacció i suport tècnic en la tramitació de la documentació ambiental del tram Terol-Sagunt del Corredor Cantàbric-Mediterrani, amb un pressupost de licitació de 264.898,7 euros.

El Pla Integral Sagunt-Terol-Saragossa té com a principals objectius la millora del conjunt d’infraestructures ferroviàries, amb l’objectiu de potenciar la capacitat i la competitivitat d’aquesta línia, tant les circulacions de viatgers com de mercaderies, a més de captar nous trànsits, així com augmentar la fiabilitat de la línia i reduir la probabilitat d’incidències.

Comparteix

Icona de pantalla completa