Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Castelló de la Plana ofereix cursos gratuïts de valencià als nouvinguts a la ciutat

El regidor de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, Ignasi Garcia, ha anunciat aquest dissabte el nou projecte de conveni de col·laboració que el consistori ha subscrit amb la Fundació Escola Valenciana, mitjançant el qual s’ofereixen cursos de valencià per a nouvinguts.

Segons informa el consistori en un comunicat, la iniciativa es reprén després de l’èxit d’edicions anteriors. De fet, l’edil ha destacat que, enguany, “la demanda ha sextuplicat les places disponibles.

Es tracta d’un curs d’A1 i A2 i un altre de B1 i B2, els nivells elementals, perquè “la gent que vulga donar els primers passos el puga fer de forma gratuïta”. Aquestos primers cursos van destinats als nouvinguts “forma part de la integració i és una forma de conéixer i estimar la llengua que parlem tots els valencians i la gent de Castelló”, ha afirmat el responsable de Normalització Lingüística.

Els cursos ja estan complets i compten amb una assistència de 15 i 25 persones. L’objectiu de l’Ajuntament és que el conveni s’allargue i que els interessats es dirigisquen a Escola Valenciana de Castelló o a la Regidoria per a futures edicions.

El programa forma part d’un conveni amb Escola per a continuar amb els projectes de política lingüística marcats en l’Acord del Grau. També respon a una “crida social” de la ciutadania que s’acosta a l’Ajuntament a preguntar on aprendre valencià.

Amb la nova normativa de la Conselleria d’Educació –que adequa i adapta els coneixements de valencià dins del Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües–, els ajuntaments tenen capacitat per a donar el certificat A1 a aquelles persones que realitzen, complisquen i aprenguen en els cursos.

Dins del mateix conveni es recull la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló amb Escola Valenciana en la campanya del ‘Voluntariat en valencià” i l’oferta de cinema en valencià a les sales de Castelló.

Comparteix

Icona de pantalla completa