Diari La Veu del País Valencià
La Federació de Societats Musicals reelegeix Pedro Rodríguez com a president

La Federació de Societats Musicals (FSMCV) va celebrar dissabte la seua 50 Assemblea General en el Palau de Congressos de València. L’acte va ser inaugurat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i va comptar amb la presència dels directius de les 550 Societats Musicals del País Valencià.

Un dels temes centrals de l’Assemblea ha sigut la celebració d’eleccions per a la Junta Directiva de la FSMCV dels pròxims quatre anys. Les Societats Musicals han reelegit Pedro Rodríguez com a president, amb el 86% dels vots emesos. Junt amb ell, conformaran la Junta Directiva: Remigi Morant (com a vicepresident), Lourdes Gavilá (com a secretària general) i com a vocals Manuel Muñoz, Daniela González, Juan Carlos Alfonso, Antoni Aliaga, Mari Pepa Colomina, Mª Ángeles Durán, Roberto Escobar, Iván Escorihuela, Eleuterio Fernández, Cristina Fornet, Mª Empar Gadea, Mª José Hernández, Amparo Máñez, Evelyn Martín, Ramón Mas, Sofía Molina, María Olmo, Ricardo Sales, Sara Sanjuan i Leandro Rafael Vilató.

“Em sent molt agraït pel suport rebut per les nostres Societats Musicals i continuarem treballant una legislatura més, amb més força encara si cap, per a ajudar-los en la seua gestió i desenvolupament diari i a portar a la música popular i a les societats musicals valencianes al lloc més elevat que mereix. Ja som Bé d’Interés Cultural i podem ser molt més”, va celebrar Pedro Rodríguez.

Durant la trobada es va donar suport i es va avalar l’èxit de la gestió durant els últims quatre anys de la FSMCV, que han tingut el colofó en les celebracions del 50é aniversari, que han mostrat internacionalment el gran treball de les Societats Musicals, i en la declaració com Bé d’Interés Cultural.

Entre els principals objectius de la Junta Directiva per als pròxims anys destaca el desenvolupament d’un programa per a fomentar l’ocupabilitat dels músics, generant activitats encaminades a la seua professionalització. A més, està prevista l’ampliació de les Unitats artístiques de la FSMCV, l’ampliació de serveis a les societats musicals i la potenciació dels segells federals d’edició d’obres i enregistrament de música.

Premis Euterpe 2018

D’altra banda, en el marc de la celebració de la 50 Assemblea de la FSMCV, s’han fallat els Premis Euterpe 2018, que per primera vegada han incorporat un reconeixement a la contribució a la Igualtat de gènere en l’àmbit de la música i que ha sigut seleccionada per una comissió composta per l’exministra de Cultura Carmen Alborch, secretària general de Clàssiques i Modernes (associació que defensa entre altres temes la igualtat de gènere en la cultura), Marina Gilabert i el mateix president de la FSMCV, Pedro Rodríguez.

Aquestos premis són convocats anualment per la Federació amb la finalitat d’homenatjar la música valenciana i amb ells es pretén reconéixer a les persones, entitats i iniciatives que han destacat en l’art musical bandístic o orquestral, així com en altres manifestacions musicals d’interés notori.

Els guardonats en la 19a edició dels Premis Euterpe han sigut: Premi Euterpe a la participació federal per a la Societat Musical de Sogorb; Premi Euterpe a la dedicació a la seua Societat Musical per a Antonio Moltó Sanchis de la Unió Musical Contestana; Premi Euterpe a la institució o empresa pública o privada per a l’Ajuntament de Saix; Premi Euterpe per la Contribució a la Igualtat de Gènere en l’àmbit de la Música Valenciana per al Projecte Dones i Bandes; Premi Euterpe extraordinari de la Junta Directiva al Palau de la Música de València, i Premi Euterpe extraordinari de la Junta Directiva al president de la Generalitat, Ximo Puig.

Els guardons seran entregats pel president de la Generalitat, el pròxim 22 de novembre amb motiu de la celebració del Dia de Santa Cecília, patrona de la música durant la recepció que ofereix des de fa dos anys a la junta directiva de l’entitat.

D’altra banda, en aquesta trobada també s’han aprovat els pressupostos per a 2019, l’ingrés en la Confederació d’Associacions d’Educació Musical de l’Estat Espanyol (COAEM) i s’ha anunciat que la pròxima Assemblea General se celebrarà a Vila-real.

Comparteix

Icona de pantalla completa