Diari La Veu del País Valencià
‘El cau de les Feretes’, la nova sèrie infantil d’À Punt

La televisió pública À Punt buscarà en la seua nova programació destinada al públic infantil normalitzar l’ús del valencià i fomentar valors com el respecte al medi ambient, el rebuig a la violència i a les discriminacions, el respecte al diferent o el llenguatge inclusiu, entre d’altres, i ho farà de forma “atrevida i divertida” mitjançant continguts propis i sèries mítiques doblades al valencià i a l’anglés.

Així ho ha explicat a Europa Press el subdirector de Continguts i Programació de la televisió valenciana, Ernest Sorrentino, que ha anunciat que el pròxim 9 d’Octubre, À Punt estrenarà ‘El cau de les Feretes’, una sèrie que presentarà als més menuts els personatges més mítics de la cultura popular valenciana.

Sorrentino ha desgranat una programació infantil que compta amb contingut d’elaboració pròpia d’À Punt, com és el cas de ‘Els Bíters’, ‘Catacric Catacrac’, ‘Júlia i Gilbert’ i ‘Xus, Bit i Roc’. A més, per als més xicotets, el canal inclou continguts preescolars amb dibuixos animats com ‘Trip i Troop’, ‘Calcetins’ i ‘Els meus monstres i jo’.

À Punt també recupera sèries mítiques en la seua franja de continguts dirigida als xiquets de més edat, moltes d’elles doblades tant al valencià com a l’anglés, com ‘Vicky el Viking’, ‘Misterioses Ciutats d’Or’, ‘Camp Lakebottom’, ‘El detectiu Conan’, ‘Doraemon’ i ‘Hamtaro’.

Alguns dels personatges que protagonitzen els programes infantils més emblemàtics de la cadena es fan de carn i os per a acostar-se als més xicotets a través d’una “opció transmèdia”, com les actuacions de ‘Els Bíters’ en les Trobades d’Escoles en Valencià o el pròxim 9 d’Octubre en la plaça de la Mare de Déu de València.

Igualment, À Punt presentarà en societat la programació infantil i familiar i els seus protagonistes amb el cicle de festivals itinerants ‘La Colla en Ruta’. La primera cita serà al Parc Ribalta de Castelló el pròxim 20 d’octubre amb un “complet programa d’activitats, concerts, tallers i col·laboracions als quals es podrà accedir de forma gratuïta”.

A través de tota aquesta oferta de continguts, Sorrentino ha assenyalat que es busca la normalització de l’ús del valencià perquè, entre tota l’oferta televisiva, només la televisió pública valenciana ho pot fer, a més del foment de valors com el respecte al medi ambient, al diferent, el rebuig a la violència i a les discriminacions, l’ús d’un llenguatge inclusiu, el respecte a altres creences o la promoció d’una dieta saludable.

Aquestos valors, ha indicat Sorrentino, formen part de la “funció com a mitjà públic” d’À Punt, però únicament s’aconseguirà arribar als xiquets valencians amb continguts “atrevits i divertits”. “Si els xiquets no veuen les sèries, no anem a cap lloc”, ha comentat.

Preguntat sobre la inclusió en l’imaginari col·lectiu que pot aconseguir aquesta nova programació infantil, com ho va fer en el seu moment l’extinta Canal Nou amb sèries com ‘Bola de Drac’, el subdirector de continguts i programació ha apuntat que només porten tres mesos, no disposen encara de dades d’audiències i hi ha molta competència, però ha destacat que molts xiquets ja van coneixent, per exemple, ‘Els Bíters’ i que molts professors saben ja dels continguts que ofereix À Punt i el material didàctic que inclou les seues sèries i programes infantils.

‘El cau de les Feretes’

El responsable de continguts i programació de À Punt també ha anunciat que el pròxim 9 d’Octubre s’estrenarà ‘El cau de les feretes’, una sèrie infantil protagonitzada per personatges mítics de l’imaginari popular valencià, com a L’home del sac, Quarantamaula o el Butoni.

Seran un total de 26 capítols de vora huit minuts de durada, als quals se sumaran deu videoclips en els quals aquestes històries es relataran a ritme de rock.

Així, aquesta sèrie buscarà contar històries de la tradició oral valenciana, de les seues arrels, des d’un punt de vista “disbauxat”, en una aposta perquè els continguts destinats al públic infantil no siguen tan “blancs”, encara que sempre seguint el llibre d’estil de À Punt.

Comparteix

Icona de pantalla completa