Diari La Veu del País Valencià
Raimon oferirà quatre recitals antològics al Palau de la Música Catalana
ACN / Barcelona

Raimon actuarà acompanyat a la guitarra per Miquel Blasco i Joan Urpinell, el clarinetista Pau Domènech i Fernando Serena al contrabaix. Els concerts del músic valencià seran un repàs, una antologia, de tota la seua obra. Inclouran, doncs, les cançons més conegudes del cantautor juntament amb composicions més recents.

Així mateix, Raimon ha anunciat que també interpretarà algunes peces que fa molt de temps que no entona en els seus directes. I fins i tot hi haurà alguna novetat, com una cançó nova que prepara juntament amb els cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català. La participació dels cors anirà més enllà d’aquesta col·laboració.

Per iniciativa del Palau de la Música, tots ells (Cors Mitjans, Cor de Noies, Cor Petits i Cor Jove) protagonitzaran en cada un dels 4 recitals una introducció a Raimon, cantant dues cançons del cantautor versionades. Les peces escollides són D’un temps, d’un país i Jo vinc d’un silenci, la primera nit, Parlant-me de tu i Veles e vents, la segona, Si miraves l’aigua i Diguem no, en el tercer recital, i Al vent’ i Cançó de les mans‘ l’última nit. 



Raimon va acceptar “amb goig” que les corals foren convidades a participar en els seus recitals. El de Xàtiva ha expressat que “m’ompli de satisfacció” que les corals canten les seues cançons, i ha celebrat que la gent jove entre en el seu univers “a través de la música”, perquè “les coses que es fan a una certa edat normalment queden”.

Al respecte, Raimon ha rememorat quan en la seua infantesa formava part d’una coral a Xàtiva, i com d’aquella època no se li han esborrat algunes cançons, com ‘Muntanyes del Canigó’.

El cantant i compositor ha senyalat que ha actuat 40 vegades al Palau de la Música. Aquest és, doncs, l’indret on més concerts ha oferit Raimon. I també, segons ha revelat, l’auditori on “s’ha sentit més a gust del món” actuant. “Al Palau s’ha creat un clima especial al llarg dels anys entre el públic i el cantant, que sóc jo, i que va lligat a moltes coses”, ha explicat. 



En aquesta llarga relació amb el Palau, Raimon ha destacat que recorda de manera especialment entranyable els primers recitals, als anys 60, i especialment el primer que va oferir en solitari el 1967, un any després de la seua famosa actuació a l’Olympia de París. Així mateix, el músic també ha fet referència a la sèrie de 7 concerts que va oferir l’any 2000, presentant un dels seus àlbums Integral.

Comparteix

Icona de pantalla completa