La Unió de Periodistes Valencians condemna l'assetjament patit pel periodista Juan Nieto

El presentador del magazín À Punt Directe ha rebut amenaces i insults per entrevistar en valencià una representant de l'associació de policies Jusapol
/ València
8 octubre 2018 01:00h
Moment de l\'entrevista feta per Juan Nieto a la portaveu de Jusapol a Alacant.

La Unió de Periodistes Valencians ha expressat la seua "condemna rotunda i sense pal·liatius" a les amenaces i insults rebudes pel copresentador del magazín À Punt Directe Juan Nieto. El periodista s'ha vist sotmés a "atacs personals i professionals mitjançant les xarxes socials per part de grups i persones relacionades amb l'extrema dreta simplement pel fet de fer una entrevista amb preguntes adients i en valencià, d'acord amb el que marca el llibre d'estil de la cadena i la mateixa llei 6/2016 de la Generalitat del servei públic de radiodifusió i televisió", denuncia la Unió de Periodistes. Unes preguntes que, a més, expliquen, coneixia la portaveu de Jusapol entrevistada, que va assegurar després de respondre diverses preguntes que no entenia Nieto.

"L'assetjament patit pel periodista d'À Punt s'emmarca en un context d'intent d'intimidar els professionals de la informació, la qual cosa suposa una vulneració greu dels drets a la llibertat d'expressió i a una informació lliure i veraç. A més, aquestos atacs s'han intensificat des que el passat 9 d'Octubre diversos periodistes i fotoperiodistes van ser increpats i agredits mentre cobrien la manifestació convocada per la Comissió 9 d'Octubre, cosa que també va ser denunciada en el seu moment per la Unió de Periodistes Valencians", assenyala l'associació majoritària de periodistes del País Valencià.

Per aquest motiu, la Unió de Periodistes Valencians "demana als poders públics i als representants de les distintes formacions polítiques que donen suport a la tasca dels periodistes i garantisquen l'exercici lliure de la professió així com que condemnen els atacs als periodistes i fotoperiodistes i a les persones i grups que els protagonitzen".

next