Diari La Veu del País Valencià
Zaplana, disposat a donar explicacions sobre la seua situació processal quan recupere la llibertat

L’expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana assegura que parlarà de la seua situació processal “quan recupere la llibertat” (està ingressat a la presó des del passat mes de maig per l’operació Erial), “tinga coneixement del sumari” i puga exercir el seu “legítim i constitucional dret de defensa”. Així ho expressa Zaplana en una carta (remesa al diari ‘Les Provincias’ i que arreplega Europa Press) que titula ‘Davant el dia de tots els valencians’ amb motiu del 9 d’Octubre.

En l’article, Zaplana fa notar que enguany és la primera vegada que no ha assistit a l’acte oficial de celebració del 9 d’Octubre en el Palau de la Generalitat. “Ho he fet sempre, algunes vegades en condicions poc còmodes, tant des del punt de vista polític com de salut i ho haguera fet, sens dubte, en aquesta ocasió, de no estar des de fa alguns mesos en ‘presó preventiva'”, explica.

L’expresident popular es dedica en la carta a recordar els assoliments del País Valencià en les últimes dècades. “Si fem un balanç del nostre autogovern, a hores d’ara del segle XXI, des que comencem a exercir-lo per primera vegada, des que es va aprovar l’Estatut i es van convocar les primeres eleccions autonòmiques, aquesta etapa de la nostra història no ha pogut ser més favorable i positiva”.

Eduardo Zaplana es troba a la presó provisional, comunicada i sense fiança des del passat 24 de maig després de ser detingut en l”Operació Erial” per presumptes delictes de blanqueig de capitals, malversació i prevaricació. Els seus advocats han demanat en diverses ocasions la seua excarceració a causa de la leucèmia que pateix, una petició que ha sigut rebutjada en diverses ocasions per la jutgessa.

Comparteix

Icona de pantalla completa