Diari La Veu del País Valencià
La UDEF deté 10 persones vinculades a la presumpta estafa d’iDental

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia ha detingut aquest dimecres deu persones vinculades amb la presumpta gestió fraudulenta de la xarxa de clíniques iDental. Entre ells es troba Luis Sans Huecar, considerat el cervell de la trama.

Segons els investigadors, pretenia reproduir a través de fiduciaris una nova xarxa anomenada Instituts Odontològics, amb 27 centres repartits per tot l’estat espanyol. La Policia ha actuat per ordre del jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata, que investiga la suposada estafa d’iDental, que va tancar els seus vint-i-quatre centres –cinc d’ells al País Valencià– i va deixar desenes de milers de perjudicats.

Segons ha explicat en un comunicat la Policia, l’operació pretén evitar que en el grup Instituts Odontològics es repetisquen els mateixos delictes i que no es perjudique ni s’interrompa l’atenció als pacients. Als deu detinguts se’ls investiga per delictes d’estafa continuada, apropiació indeguda, falsedat documental, administració fraudulenta, blanqueig de capitals i alçament de béns.

Així, la Policia ha escorcollat la seu d’iDental a la localitat madrilenya de Boadilla, al carrer Paseo Castaños, i s’estan realitzant escorcolls també a Alacant. S’investiguen delictes d’estafa continuada, apropiació indeguda, falsedat documental, administració fraudulenta, blanqueig de capitals i alçament de béns.

S’ha procedit al bloqueig i embargament preventiu de propietats immobiliàries, vehicles i productes financers dels investigats en més de 33 entitats financeres estatals i internacionals. L’operació Apolonia està dirigida pel Jutjat Central d’Instrucció núm. 5.

Comparteix

Icona de pantalla completa