Educació pagarà la nòmina i la Seguretat Social de l'1 i el 2 de setembre als docents interins i en pràctiques

La conselleria i els sindicats signen un acord per a remunerar els dos dies que ara ha d'aprovar el Consell
/ València
10 octubre 2018 01:00h

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha convocat una comissió amb els sindicats de l'ensenyament per a signar un acord que assegure el pagament de la nòmina i la Seguretat Social dels dies 1 i 2 de setembre –que enguany corresponien a dissabte i diumenge– al personal docent interí i al personal docent en pràctiques.

Malgrat que el professorat interí i en pràctiques va ser nomenat l'1 de setembre, no estava estipulat en aquest cas que es cobrara la nòmina des del dia del seu nomenament sinó a partir del dia de la incorporació efectiva al seu lloc de treball, que va ser el 3 de setembre, expliquen des de l'administració educativa.

El secretari autonòmic d'Educació i Investigació, Miquel Soler, assenyala, a través d'un comunicat, que és "totalment injust que aquest professorat no cobre la Seguretat Social i la nòmina d'aquestos dies. Hem fet totes les gestions pertinents perquè se solucione, ja que no volem que ocórrega el mateix que va passar l'any 2012, quan en aquella ocasió l'antic govern fomentava tot tipus de retallades educatives". L'any 2012, recorden, "es va produir la mateixa situació i l'anterior govern autonòmic mai no va pagar al professorat implicat". Davant d'aquesta "anomalia provocada pel Reial Decret 14/2012 de retallades en Educació de l'antic govern, l'actual executiu autonòmic ha solucionat aquesta situació que afectava més de 13.000 docents que treballen en el sistema educatiu valencià", afegeix Soler.

Aprovació per part del Consell

La solució s'ha produït mitjançant la signatura d'un acord entre Educació i les organitzacions sindicals perquè s'aprove per part del Consell. Aquest acord tindrà efecte a partir de l'1 de setembre de 2018.

En el cas del personal funcionari interí, afecta totes aquelles persones a les quals s'haja adjudicat una vacant fins al dia 31 d'agost i que prenguen possessió el primer dia hàbil del mes de setembre. Així, es considerarà que la seua data d'inici del servei és, amb caràcter general, el dia 1 de setembre.

També està destinat a totes les persones que, com a resultat d'un procediment selectiu de personal funcionari docent convocat per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, hagen sigut nomenades funcionàries en pràctiques i s'incorporen al centre el primer dia hàbil del mes de setembre. Per tant, es considerarà que la seua data d'inici del servei és, amb caràcter general, el dia 1 de setembre.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next