Diari La Veu del País Valencià
Reducció de taxes universitàries i ajudes contra la violència masclista, entre les mesures de la llei d’acompanyament

El ple del Consell ha aprovat aquest dimecres la Llei d’Acompanyament als Pressupostos de la Generalitat de 2019, que recull diverses mesures com ara la rebaixa d’un 8% de les taxes acadèmiques i l’ampliació dels beneficiaris de les indemnitzacions en casos de violència masclista.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, han sigut els encarregats de donar els detalls de totes aquestes novetats. Per a Soler, una de les mesures “més significatives” és la reducció de les taxes acadèmiques, perquè d’aquesta manera “cap valencià deixa d’estudiar per motius acadèmics”. El titular d’Hisenda ha recordat que en el curs passat ja es va rebaixar un 7% i en l’actual un 8%, de manera que es compleix amb la promesa d’una disminució del 15% en dos anys.

Soler també ha volgut fer referència al fet que actualment “hi ha més de 43.000 beneficiaris de beques” i que el País Valencià té una ajuda pionera en tot l’Estat, les beques salari, que permet a més de 1.000 alumnes de famílies amb rendes baixes poder estudiar a la universitat.

Més recursos per a la lluita contra la violència masclista

Pel que fa a les mesures socials explicades per Oltra, en matèria de violència masclista s’amplien els beneficiaris de les indemnitzacions per causa de mort, és a dir, s’afegeixen els fills encara que no tinguen dependència econòmica i les mares a les quals els maten els fills per causar-los danys.

A més, s’estableix el dret a indemnització quan es causa no solament la mort sinó una gran invalidesa o incapacitat permanent absoluta així com el dret a cobrar-la quan s’ix en defensa d’una víctima de violència masclista i quan els actes es cometen fora del País Valencià si hi ha empadronament o residència efectiu en aquest territori.

Altres iniciatives que preveu el braç legislatiu dels pressupostos són la supressió de les barreres fiscals per a acabar amb l’escletxa digital a l’interior del País Valencià i els polígons industrials i la simplificació dels tràmits de compravenda de vehicles de segona mà. .

Comparteix

Icona de pantalla completa