Diari La Veu del País Valencià
Sánchez i Iglesias pacten apujar el salari mínim a 900 euros

El govern espanyol i Podem han pactat elevar el salari mínim interprofessional a 900 euros (actualment és de 735,9 euros). Aquest és un dels grans acords que segellen el pacte entre l’executiu de Sánchez i la formació de Pablo Iglesias per a traure endavant els pressupostos de 2019.

Aquest dijous, la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha detallat a Rac1 que a banda d’aquesta mesura també s’han posat d’acord per a legislar “paulatinament” les baixes de maternitat i paternitat així com apujar un punt l’impost de patrimoni a les grans fortunes per sobre dels 10 milions.

A més, han acordat cedir als ajuntaments la regulació dels preus de lloguer a les zones on hi ha més inflació. Calvo reconeix que les mesures suposen una despesa important però que “Europa ho entén”. “Brussel·les entén que la crisi i l’ajust han deixat el país tremolant en criteris d’igualtat”, ha manifestat.

Calvo ha celebrat l’acord i ha explicat que s’ha aconseguit després d’unes setmanes llargues de negociació. “Calia tindre pressupostos per a tornar a restaurar els estralls provocats a l’estat benestar, que és la igualtat entre espanyols”, ha defensat la vicepresidenta.

Així mateix, ha explicat que si s’aconsegueixen aprovar els pressupostos significarà poder aprofitar 6.000 milions d’euros que Europa permet gastar. La número dos del govern espanyol repta ara la resta de partits del Congrés dels Diputats que voten a favor d’ells. “Els partits de dretes ara tindran l’enorme possibilitat de retratar-se. Han de decidir si segueixen bloquejant el Congrés i el Senat perquè el país dispose de 6.000 milions d’euros més”, ha subratllat.

Comparteix

Icona de pantalla completa