À Punt aconsegueix una quota mitjana d'audiència del 2,4%

L'informatiu de la nit i el del migdia són els espais més vistos
/ València
11 octubre 2018 01:00h
El 9 d\'Octubre, À Punt va aconseguir una quota de pantalla del 10,1%.

La televisió pública valenciana À Punt ha aconseguit una quota mitjana d'audiència del 2,4%, segons les primeres dades oferides per Kantar Mèdia. La informació facilitada per l'empresa auditora apunta que el NTC nit –l'informatiu de la nit– aconsegueix una audiència del 4,2% i és l'espai més vist del canal autonòmic, seguit del NTC migdia, amb el 3,9% de quota de pantalla.

Els informatius són, per tant, els espais amb major seguiment per part de l'audiència d'À Punt. De l'audímetre de dimecres destaca també el programa Terra viva, amb un 4,7% de share el dia de l'estrena, assenyala À Punt en la seua pàgina web. Així mateix, Kantar ha oferit a la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) les dades del 9 d'Octubre, quan À Punt, que va dedicar el matí als actes institucionals, va aconseguir una quota de pantalla del 10,1% i 152.000 espectadors van veure el NTC de migdia. La mitjana d'audiència del dia festiu va ser del 4,6%.

Aquestes són les primeres dades d'audiències des que va obrir À Punt, més de quatre anys després del tancament de l'antiga Canal 9 sota el govern del popular Alberto Fabra. En novembre de 2013, l'audiència mitjana de Canal 9 era del 4,9% fins al moment en el qual es va anunciar el tancament, quan va pujar al 9,4% després de canviar els treballadors la graella habitual.

"Temps per a estabilitzar l'audiència"

Des d'À Punt recorden que, "en els inicis, les cadenes privades han necessitat temps per a estabilitzar l'audiència" i posen com a exemple la Sexta, que "va tindre una quota de pantalla de l'1,8% en el primer any i no va ser fins al segon quan es va estabilitzar en una mitjana del 5,5%". Així mateix, assenyalen que la quota mitjana de les televisions autonòmiques a l'estat espanyol va ser del 7,3% al juliol. 

Finalment, des de l'entitat posen de manifest que À Punt té un pressupost de 55 milions d'euros i "una audiència objectiva de quasi 5 milions de valencians i valencianes, la qual cosa suposa una despesa per habitant d'11,13 euros, la més barata de l'estat espanyol". En aquest sentit, esmenten el cas de la televisió d'Aragó, "considerada de les més productives i el cost de la qual ascendeix a 36,16 euros per habitant".

next