L'IPC puja un 0,1% en setembre i eleva la taxa interanual al 2,5% al País Valencià

El vestit i el calçat lideren el creixement del cost de la vida al territori valencià
/ València
11 octubre 2018 01:00h
El sector de Vestit i Calçat va registrar el major descens amb una baixada dels preus d\'un 13,7 per cent.

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va augmentar un 0,1% en setembre en relació amb el mes anterior i va elevar la seua taxa interanual fins al 2,5%, segons les dades definitives publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A l'estat espanyol els preus van pujar un 0,2% en setembre en relació amb el mes anterior i la taxa interanual va augmentar fins al 2,3%, una dècima més de l'avançat al final del mes passat. En el repunt de la taxa interanual de l'IPC de setembre ha influït principalment la pujada dels preus de l'electricitat i, en menor mesura, del gasoil per a calefacció i del gas.

El mes de setembre els preus que més van créixer van ser els de Vestit i Calçat, amb un 4,2%; seguits pels d'habitatge, amb un 1,2%; ensenyament, amb un 0,5%; transport i parament, amb un 0,4%; begudes alcohòliques i tabac, amb un 0,2%, i medicina i comunicacions, amb un 0,1%. Per contra, van baixar oci i cultura, amb un 2,3%; hotels, cafés i restaurants, amb un 1,2%, i aliments i begudes no alcohòliques, amb un 0,1%.

En termes interanuals, els preus de transport van pujar un 5,7%; d'habitatge, un 5,4%; d'Hotels, cafés i restaurants, un 2,2%; d'aliments i begudes no alcohòliques i comunicacions, un 2%; de begudes alcohòliques i tabac, un 1,7%; de vestit i calçat, un 0,9%; d'ensenyament, un 0,6%; de parament, un 0,3%, i de medicina, un 0,2%. L'únic preu que ha baixat ha sigut el d'oci i cultura, un 0,2%.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next