CCOO denuncia À Punt davant la Inspecció de Treball

El sindicat assegura que la cadena pública incompleix l'acord en matèria de retribucions per hores extra
/ València
11 octubre 2018 01:00h
El sindicat denuncia que no es va a homologar el sou dels treballadors de l\'ens públic amb el del personal tècnic mercantil, que cobra 180 euros més.

CCOO PV ha presentat una denúncia contra À Punt i la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) davant la Inspecció de Treball perquè assegura que la cadena pública incompleix els acords de retribució salarial dels treballadors. En concret, el sindicat denuncia que el personal no està veient compensat l'excés de jornada, el treball realitzat en horari nocturn o festiu ni les hores extraordinàries. 

En un comunicat CCOO explica que en setembre de 2017 es van realitzar les primeres contractacions de personal en la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació. En la societat mercantil dependent, les contractacions van començar en octubre de 2017 i ja en febrer es van iniciar les emissions de forma regular. "Però si les emissions són regulars, no ho són les seues relacions laborals", apunten. 

"El personal treballador ha patit l'incompliment de l'acord en matèries establides com a marc legal de condicions de treball del personal. D'aquesta forma, el personal no està veient compensat l'excés de jornada, el treball realitzat en horari nocturn o festiu ni les hores extraordinàries", han denunciat. 

Homologació salarial

A més, també critiquen que el Sector Públic instrumental de la Generalitat va donar carpetada, divendres passat, a la proposta acordada en març de 2018 entre organitzacions sindicals i empresa d'homologar els salaris del personal tècnic de la Corporació, que cobra 180 euros menys al mes, als del personal tècnic de la mercantil, que realitza les mateixes funcions. Davant d'aquesta situació, a la qual se suma l'anunci realitzat al personal que no serà possible compensar en temps de descans les hores realitzades en dies festius, ha provocat la denúncia urgent de la situació davant la Inspecció de Treball per part de CCOO. 

"La irresponsabilitat de l'empresa, la falta de negociació i l'absència de regulació de les compensacions de jornada, malgrat els múltiples avisos de la part sindical, pot portar al fet que la major part del personal tècnic haja completat el total de jornada anual, fins i tot el màxim de 80 hores extraordinàries a l'any, en el mes de novembre. Això generaria un greu problema per a la continuïtat de les emissions", han sentenciat. 

next