Diari La Veu del País Valencià
La il·lustradora Ana Juan rebutja el reconeixement com a Ambaixadora del País Valencià

La il·lustradora Ana Juan ha rebutjat la distinció honorífica com a Ambaixadora del País Valencià, concedida per la Generalitat amb motiu del 9 d’Octubre, perquè considera que no és mereixedora d’aquest guardó.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, va anunciar el divendres passat en roda de premsa la relació dels guardonats d’enguany amb motiu del 9 d’Octubre, entre els quals va citar la valenciana Ana Juan com “una de les il·lustradores espanyoles amb major reconeixement internacional” i especialment coneguda en els últims anys per les seues portades realitzades per a la revista New Yorker.

No obstant això, quan el passat dilluns es van publicar al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana els decrets amb totes les distincions no figurava el referit a la distinció d’Ambaixadora del País Valencià i, de fet, Ana Juan no va estar dimarts en l’acte institucional celebrat al Palau de la Generalitat en el qual es van lliurar tots guardons amb la presència, per vegada primera, d’un president del Govern. Quan des de la Generalitat es va anunciar Ana Juan, Premi Nacional d’Il·lustració de 2010, per a comunicar-li la concessió del guardó, ella els va comunicar que ho agraïa però que no es veia mereixedora de la distinció.

La distinció d’Ambaixadora del País Valencià es va crear en 2003 per a reconéixer i premiar la labor d’aquelles persones i entitats que, gràcies al seu especial arrelament amb el territori, hagen contribuït notablement al coneixement, la difusió i la defensa dels interessos generals i peculiars d’aquesta terra. Aquesta va ser concedida per primera vegada en 2003 a Jaume Matas –a qui se li va revocar en 2012 per haver adoptat conductes públiques “manifestament contràries als interessos” del País Valencià– i en edicions següents s’ha lliurat a la Selecció Espanyola Femenina de Bàsquet, a la Casa Regional Valenciana a París i al brigadista internacional Joseph Almudéver, entre d’altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa