Diari La Veu del País Valencià
El secret de sumari no impedirà a Rodríguez ser el candidat a l’alcaldia d’Ontinyent

L’intent de José Luis Ábalos d’apartar Jorge Rodríguez del PSPV de cara a les properes eleccions –per la seua implicació en el cas Alqueria– no sols va fracassar sinó que a més va provocar l’efecte contrari: reforçar la figura de l’actual alcalde d’Ontinyent. El gran suport de les bases i de dirigents rellevants, com ara Ximo Puig, sumat al fet de no voler perdre el mandat d’una ciutat amb grans interessos electorals, van provocar que el ministre de Foment decidira arribar a un acord amb Blanqueries. El pacte entre la direcció federal i el PSPV perseguia un objectiu: guanyar temps perquè el secret de sumari s’alce amb l’esperança que res més afecte Rodríguez.

Les previsions, en canvi, no són massa favorables i segons alguns mitjans no serà fins finals de desembre quan definitivament s’òbriga el sumari. No obstant això, l’entorn de Rodríguez assegura que eixa qüestió no suposarà cap impediment perquè Rodríguez es presente a la reelecció d’alcalde sota les sigles del PSPV. “L’acord entre Ferraz i Blanqueries és clar: encara que no es conega el sumari, Rodríguez serà el candidat”, expliquen fonts properes a l’alcalde socialista.

Aquesta contundència contrasta amb el que en un primer moment es va fer públic poc després de la reunió entre el ministre Ábalos i la secretària general del PSPV a Ontinyent, Rebeca Torró. Tots dos van pactar ajornar les primàries fins a la primera setmana de desembre i deixar en mans de Blanqueries la decisió final d’apartar-lo o no si el secret de sumari continua sense alçar-se. Ara, l’entorn de l’expresident de la Diputació de València ni tan sols sospesa aquesta opció i directament ratifica que serà el candidat. “Estem convençuts que res més implicarà Rodríguez”, subratllen.

En una posició “d’indefensió”

Un dels aspectes que denuncien des del grup municipal d’Ontinyent és la situació “d’indefensió” en què es troba Rodríguez, atés que desconeix de què se l’acusa, més enllà d’uns presumptes delictes de malversació i prevaricació relacionats amb pràctiques irregulars comeses en l’empresa pública Divalterra –l’antiga Imelsa–. L’entorn de l’edil socialista ha tornat a recórrer i han demanat al titular del Jutjat d’Instrucció número 9 de València, Miguel Ángel Casañ, que òbriga el sumari per a poder començar una estratègia de defensa.

En aquest sentit, recorden que el director jurídic de Divalterra, José Luis Vera, no va emetre cap informe en contra de les set contractacions a alts càrrecs sense el corresponent procés de selecció públic i de lliure concurrència. Esperen, per tant, que açò també es tinga en compte durant tot el procés judicial.

Un procés lent

Jorge Rodríguez va ser detingut el passat 27 de juny i des d’aquell moment fins a hores d’ara s’ha avançat molt poc en la investigació. La Unitat de Delinqüència Econòmica i Financera (UDEF) de la policia nacional encara no ha enviat el seu informe al jutjat. De fet, tal com assenyala l’entorn de Rodríguez no va ser fins el passat 11 de setembre quan l’UDEF es va emportar a Madrid els ordinadors i telèfons mòbils que va confiscar el dia de la detenció. Del que sí que disposaven, matisen, és dels correus electrònics i de les conversacions telefòniques.

Comparteix

Icona de pantalla completa