Diari La Veu del País Valencià
Compromís celebra el pacte per als PGE entre Sánchez i Iglesias però el considera incomplet per a votar a favor

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha advertit hui que l’acord pressupostari aconseguit entre el PSOE i Podemos no té encara els quatre vots de la formació valenciana i que cal negociar abans per a sumar-se a aquesta majoria que l’executiu necessita per tal d’aprovar els comptes.

En declaracions a EFE, Baldoví ha subratllat la seua disposició a aquesta negociació i ha confirmat que la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ja li ha emplaçat a parlar en els pròxims dies.

Baldoví ha assenyalat que “evidentment” hi ha mesures en l’acord pressupostari conegut aquest dijous que li pareixen”raonables” i en algunes fins i tot “es pot avançar més” però ha recordat que, de moment, és un pacte entre la formació morada i el govern espanyol, que té 151 vots, i que per a aconseguir la majoria suficient necessita de més partits.

Després de subratllar que hi ha “bona voluntat” per part del seu partit i dels socialistes per a negociar, Baldoví ha assenyalat que no té cap línia roja prèvia, encara que sí que deixarà clar que el País Valencià té un problema de finançament insuficient.

També ha admés als periodistes que aquest problema no es pot solucionar en la llei de pressupostos encara que sí que hi ha “mecanismes”, com per exemple el fons de competitivitat, per a ajudar al fet que “la Constitució es puga aplicar en igualtat de condicions al territori valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa