Diari La Veu del País Valencià
El Congrés aprova la proposta de Compromís de bonificar els trams valencians de l’AP-7

La Comissió de Foment del Congrés ha aprovat la Proposició no de Llei de Compromís perquè el govern espanyol bonifique els trams valencians de l’AP-7 per a millorar la seguretat vial i rebaixar la congestió i la contaminació, com ja fa a Catalunya des del passat mes d’agost. La iniciativa de Compromís per a ampliar el RD 1110/2018 i que s’incloguen els trams que se situen entre les eixides 43 i 44 i les eixides 60 i 65 de l’AP-7 ha tirat endavant amb el suport de tots els grups a excepció del PSOE, que s’ha abstingut en la votació.

“A problemes iguals, solucions iguals. No entenem que no s’aplique el mateix criteri en territori valencià que en el català perquè la N-340 no acaba a Vinaròs i amb ella els embossos i la perillositat. Exigim que aquestes mateixes bonificacions s’apliquen a les comarques de Castelló i a les Marines”, ha insistit el diputat de Compromís Joan Baldoví.

Compromís va carregar, en el seu moment, contra el govern espanyol per no estendre la mesura que suprimeix el peatge a conductors recurrents particulars (aquells que realitzen trajectes d’anada i tornada amb tornada a les 24 hores) a tota l’AP-7, ja que els vehicles pesats de gran tonatge causen els mateixos impactes negatius en tots els trams pels que passen.

La iniciativa aprovada remarca els trams Peníscola-Torreblanca, compresos entre les eixides 43 i 44, ja que la seua alternativa és la saturada N-340, o els de la Marina i la Safor, compresos entre les eixides 60 i 65, ja que la seua alternativa és la N-332, també totalment col·lapsada i que travessa ciutats tan significatives com Oliva, que segueix sense disposar d’una circumval·lació.

Comparteix

Icona de pantalla completa