L'Aemet decreta l'avís taronja a la demarcació de Castelló per fortes pluges per a aquest diumenge

Les demarcacions d'Alacant i de València tenen l'avís groc per precipitacions que poden deixar 20 litres per metre quadrat en una hora
/ València
13 octubre 2018 01:00h
Riola, Xeraco i Benigànim acumulen més de 30 litres per metre quadrat en les darreres quatre hores.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha establit per a aquest diumenge l'avís taronja per pluges a la demarcació de Castelló, on poden caure 50 litres per metre quadrat en una hora, i el groc a les d'Alacant i València per pluges que poden acumular 20 litres en una hora.

A més, a la demarcació de Castelló hi ha també avís groc per tempestes, amb una probabilitat d'entre el 40 i el 70%. A les d'Alacant i a València les precipitacions poden arribar a acumular els 20 litres per metre quadrat en una hora, en tots dos casos amb una probabilitat que es produïsquen d'entre el 40 i el 70%.

L'Aemet aclareix que un avís de nivell groc per tempestes indica que a la zona afectada es preveuen pluges i/o vents "localment forts" i, donat el caràcter d'aquestos fenòmens, existeix la possibilitat que es puguen produir tempestes "d'intensitat superior de formal puntual".

No obstant això, l'Aemet assenyala que la incertesa en la posició del cicló Leslie fa que els avisos puguen ser modificats "significativament" en les properes hores.

next