Diari La Veu del País Valencià
El sistema de dependència atén ja 71.503 persones a través d’algun tipus de servei

El sistema d’atenció a la dependència del País Valencià atén actualment 71.503 persones a través d’algun tipus de servei o prestació econòmica, segons l’informe elaborat per Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat.

La directora general de Serveis Socials, Mercé Martínez, ha detallat que en el mes de setembre s’han incorporat al sistema un total de 1.641 persones, la qual cosa suposa que des de gener han estat un total de 17.871 les persones incorporades.

Des de juliol de 2015 s’han incorporat 54.870 nous beneficiaris al sistema de dependència, segons un comunicat de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Aquesta agilitació en la resolució d’expedients “respon al pla d’impuls dissenyat per la Conselleria amb l’objectiu de reduir el nombre de persones pendents d’atendre que hi havia a l’inici d’aquesta legislatura i que arribava a les 45.000 persones”, ha explicat. Des d’aleshores, la llista d’espera s’ha reduït en 22.031 persones.

La directora general ha destacat que, durant el mes d’octubre, la Generalitat ha incrementat en 31 milions el pressupost inicial de les prestacions econòmiques del sistema per a l’autonomia i atenció a la dependència, que estava establit inicialment en 247,58 milions d’euros.

Com que es tracta de crèdits amb la condició d’ampliables, Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat han sol·licitat un increment en aquesta línia de subvenció, de manera que la dotació actual ascendeix a 278,65 milions.

D’altra banda, el nou sistema de valoracions implantat ha permés incrementar també de forma constant i progressiva el nombre de valoracions, de manera que aquest any s’han realitzat 22.351 valoracions, 2.277 d’elles en l’últim mes. En tot l’any 2014 es van fer 8.623 valoracions, ha destacat

Comparteix

Icona de pantalla completa