Intersindical proposa que la Llei d'Acompanyament de 2019 regule el requisit lingüístic en l'administració

Per al sindicat, el bloqueig de la Llei de Funció Pública suposa una "vulneració dels drets dels ciutadans que usen el valencià com a llengua vehicular"
/ València
13 octubre 2018 01:00h

Intersindical Valenciana ha presentat als grups parlamentaris dels Corts una proposta de modificació de l'avantprojecte de Llei de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d'Organització de la Generalitat per a 2019 amb la finalitat d'establir un marc normatiu que regule la competència lingüística per a l'accés a les administracions públiques.

El sindicat ha lliurat als grups PSPV, Compromís, Podem, Ciutadans, PPCV i al grup mixt de les Corts un document en el que planteja modificar l'actual Llei de la Generalitat d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana a través de l'anomenada Llei d'Acompanyament dels Pressupostos de 2019.

En concret, proposa la modificació dels articles 35, 42, 53, 88, 100, 141 i de les disposicions finals segona i tercera, detalla la central en un comunicat.

Per al sindicat, l'endarreriment de la negociació i posterior tramitació parlamentària de l'avantprojecte de Llei de la Funció Pública Valenciana "dificulta" la seua aprovació en el parlament valencià abans que concloga la legislatura en 2019.

Aquesta circumstància suposa, segons el parer del sindicat, "la perpetuació en el temps de la vulneració dels drets lingüístics dels valencians que usen el valencià com a llengua vehicular en les seues relacions amb les administracions públiques valencianes. 

next