Diari La Veu del País Valencià
Mor la periodista i escriptora valenciana Marina Izquierdo

La periodista i escriptora valenciana Marina Izquierdo ha mort a Miami (els Estats Units) per causes desconegudes després d’haver estat hospitalitzada breument perquè es trobava malament, segons fonts del seu entorn.

Izquierdo s’ha dedicat al periodisme, la docència i la narrativa. Periodista cultural, directora de comunicació i professora de literatura a la Universitat de Columbia, a Manhattanville College i a la Universitat de Malta així com a l’Institut Cervantes i al Queen Sophia Spanish Institute. L’autora compta amb relats i poemes premiats i publicats en diferents antologies.

Recentment, l’escriptora va reivindicar la figura de la poetessa Gloria Fuertes i d’altres figures femenines que van ser pioneres en camps com la literatura, la diplomàcia o la filosofia en la seua primera obra de teatre, Mujeres fuertes.

L’obra, que publica l’editorial Lastura, està adreçada especialment al públic infantil i adolescent i pretén rendir tribut a la trajectòria de Gloria Fuertes quan es compleix un segle del seu naixement, així com a altres dones que la història ha “silenciat”.

Izquierdo també va guanyar el premi Veus Noves de Poesia de l’editorial Torremozas i la seua obra La mitad silenciada va quedar finalista en el III Premi Internacional de Poesia Pilar Fernández Labrador, al qual es van presentar 465 poemaris de 24 països.

Comparteix

Icona de pantalla completa