Diari La Veu del País Valencià
La pluja deixa més de 20 litres per metre quadrat i llamps a les comarques de l’interior de la demarcació de Castelló

Les restes de l’anunciat huracà Leslie, rebaixat a tempesta tropical a la seua entrada a l’estat espanyol aquesta matinada, ja han arribat a alguns punts del País Valencià i han deixat més de 20 litres per metre quadrat en un hora en les comarques de l’interior de la demarcació de Castelló.

Segons dades del Sistema Automàtic d’Informació Hidrològica (SAIH), en l’última hora han caigut 20,2 l/m2 a Montanejos (l’Alt Millars) i 20 l/m2 a la zona de l’Embassament d’Arenós (l’Alt Millars).

També s’han acumulat en una hora 14,4 l/m2 a Pedralba (la Serrania) i l’Alcora (l’Alcalaten); 13 a Benafigós (l’Alt Maestrat), i 10,2 a Xiva (la Foia de Bunyol).

En les últimes hores i després de recórrer gran part de la Península, el front ha penetrat per l’interior de les demarcacions de València i de Castelló, on ja s’ha registrat algun llamp i segueix el seu desplaçament cap a l’est, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que indica que les tempestes “ja s’han disparat a aquestes hores en zones de l’interior i del prelitoral”.

L’Aemet ha informat que el cicló Leslie “no és responsable directe de les pluges d’aquesta vesprada” al País Valencià sinó que està sent “absorbit pel tàlveg atlàntic que s’anirà desplaçant cap a l’est i que, juntament amb l’aire humit mediterrani, generarà les tempestes”.

Emergències de la Generalitat ha informat que moment no hi ha constància que s’hagen produït incidències com a conseqüència de les tempestes.

La demarcació de Castelló roman en alerta taronja per pluges que podrien aconseguir els 50 l/m2 en una hora i a les demarcacions de València i d’Alacant l’alerta és groga per precipitacions de fins a 20 l/m2 en una hora i 60 l/m2 en dotze hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa