Diari La Veu del País Valencià
Centenars de dolçaines i tabals s’aplegaran a Gandia aquest dissabte

Aquest dissabte, 20 d’octubre, Gandia es convertirà en la capital de les dolçaines i els tabals. La capital de la Safor acull el XX Aplec de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, amb l’Associació Cultural de Dolçainers i Tabaleters de La Safor-UPG com a amfitriona.

Durant el matí de dissabte hi haurà cursets, tallers i conferències, una fira de lutiers i una cercavila infantil. Després de dinar, a partir de les 17.00h, hi haurà dues cercaviles de totes les colles participants pel centre històric de la ciutat, amb eixida des de la plaça del Prado i arribada a Casa de la Marquesa. Tot seguit, després dels parlaments i agraïments, s’interpretarà la Muixeranga. A les 20.00h hi haurà un concert de música tradicional amb la participació dels grups Rompiendo el baile (El Escorial), Guardiols de la Guàrdia dels Prats (Tarragona) i Gaiteros de Calahorra. L’aplec acabarà amb l’actuació de la Contrabanda a la plaça del Prado, a partir de les 23.30h.

Si bé l’aplec serà dissabte, el dia abans a les 20.30h ja hi haurà un concert de dolçaina i percussió a càrrec de l’alumnat del conservatori del Grau de Gandia al paranimf de la Universitat Politècnica de València a la capital de la Safor.

Comparteix

Icona de pantalla completa