Diari La Veu del País Valencià
La Universitat Oberta de Catalunya inaugura divendres una seu a Alacant

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) inaugura aquest divendres un nou espai a Alacant, en les instal·lacions d’ULab Idees Meeting Point, un centre de cotreball per a emprenedors i de formació situat en la plaça de Sant Cristòfol, des del qual atendrà el miler d’estudiants que té a la demarcació.

La directora general d’Universitat, Investigació i Ciència de la Generalitat Valenciana, Josefina Bueno, presidirà l’acte, que tindrà com a ponent convidada a l’experta en big data Nuria Oliver, segons ha informat la UOC aquest dimarts en un comunicat. La inauguració de la nova oficina serà divendres a les 10.00 hores.

Oliver, experta en Intel·ligència Artificial i doctorada per l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), parlarà sobre ‘Big data per al bé social’. Directora de ciència de dades en Vodafone, directora científica de dades en Data-Pop Alliance i assessora científica de l’Institut Vodafone, ha desenvolupat la seua carrera científica en Microsoft i Telefónica i en l’actualitat ho fa en Vodafone.

Per part de la UOC, estaran presents la vicerectora de Globalització i Cooperació, l’alacantina Pastora Martínez Samper, i el director del grau d’Enginyeria Informàtica, Daniel Riera.

Quasi 4.000 valencians

L’obertura del nou espai físic a Alacant permet a la UOC oferir un tracte “més personal als alumnes i establir un millor contacte amb les autoritats i les institucions del territori”. Entre els serveis oferits als estudiants està la devolució del préstec bibliotecari, l’acarament de documentació i la participació en activitats organitzades per la universitat.

A més, des de ULab també es facilita informació referent a l’oferta formativa i el model d’estudi en línia, pel qual ja opten més de 54.000 estudiants de tot el món.

La UOC té un miler d’estudiants a la demarcació d’Alacant, una de les zones del País Valencià amb més creixement en els últims tres anys. “Per això creiem que era necessari que la universitat fera el pas per a obrir un espai físic i estar més prop de l’alumnat”, ha explicat Teresa Nielles, delegada territorial de la UOC al País Valencià.

El miler d’estudiants d’Alacant que ha triat la UOC per a estudiar una titulació forma part dels quasi 4.000 estudiants que la universitat té al País Valencià i representa un volum del 26%. En el cas de la demarcació de Castelló, són més de 700 i representen el 18% del total de l’alumnat. València és la demarcació amb major volum d’alumnes: Concretament, més de 2.000 persones han triat la UOC, xifra que representa quasi el 56% del total.

El màster universitari de Dificultats de l’Aprenentatge i Trastorns del Llenguatge és el que té més estudiants matriculats, amb quasi 700 persones, seguit del grau de Psicologia, amb 300. Els estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació són els que acullen el major nombre d’estudiants del País Valencià, amb més de 1.300. Per gènere, més de la meitat són dones (55%) i per edats, les franges de 26 i 30 anys i la de més de 40 anys presenten un miler d’estudiants cadascuna.

Quant als graduats, la UOC té quasi 4.000 persones que ja han acabat una titulació. En aquest cas, els estudis d’Economia i Empresa i els de Psicologia i Ciències de l’Educació engloben la major part de l’alumnat (més de 1.200 cadascun). A Alacant, la comunitat de graduats arriba al miler de persones.

La UOC ha advocat per les instal·lacions d’ULab perquè “la seua filosofia i raó de ser ens van agradar des del principi”, ha argumentat Nielles. “La innovació, el treball en xarxa, els espais oberts, la cocreació i la col·laboració són conceptes que encaixen molt en el nostre ADN”, ha continuat.

Amb aquesta oficina a Alacant, s’amplia la presència territorial de la UOC al País Valencià, on actualment té seus a les ciutats de València i Vila-real i dos punts UOC en les poblacions de Sueca i Benicarló.

Comparteix

Icona de pantalla completa