L'Assemblea de Professorat Associat de la UV convoca noves vagues per a octubre i novembre

Els docents argumenten que les reivindicacions que perseguia l'aturada indefinida del curs passat "continuen sense complir-se"
/ València
16 octubre 2018 01:00h
La plataforma avança que si no hi ha avanços en la redacció de la llei d\'universitats es convocaria una vaga indefinida a finals de gener de 2019.

Integrants de la Plataforma del PDI (Personal Docent i Investigador) Associat de la Universitat de València-Estudi General (UVEG), en funcions de comité de vaga, han presentat tant al Rectorat com a la Direcció General de Treball i Benestar Laboral un preavís d'aturada per als dies 24 i 25 d'octubre i el 28 i 29 de novembre.

Entre les raons que s'esgrimeixen per a aquesta convocatòria consta el fet que els objectius i les reivindicacions que perseguia en la vaga indefinida del curs passat "continuen sense complir-se". De la mateixa manera, es critica que l'acord al qual van arribar i van signar els sindicats presents en Mesa Negociadora i la UVEG el 26 de març passat –que suposava un mínim increment retributiu i que va ser rebutjat pel col·lectiu– continua sense aplicar-se.

A més, censuren que la negociació del conveni col·lectiu del personal laboral de les universitats públiques valencianes "només fa que patir dilacions i sembla que es tancarà sense arribar a acords en els aspectes més sensibles, com per exemple retribucions, durada dels contractes, estabilització i promoció de les figures més precàries". "No ens queda un altre camí que continuar amb les mobilitzacions, i entre elles, la vaga", justifica la plataforma a través d'un comunicat.

Aquesta nova aturada afectarà altres universitats de l'Estat, ja que fa unes setmanes que la Plataforma estatal del PDI Associat, reunida a Madrid, va acordar mobilitzacions. Es tracta, afirmen des de la plataforma d'aquest centre acadèmic, "que cada universitat seguisca el seu ritme en les mobilitzacions" i convoque o bé vaga o aturades parcials i concentracions.

L'objectiu és generar un ambient de pressió perquè, si no hi ha avanços ni millores des del Ministeri d'Educació ni en la nova redacció d'una llei d'universitats, es creen les condicions per a convocar una vaga de caràcter indefinit a partir de finals de gener de l'any que ve que afectaria les universitats de tot l'Estat".

next