Diari La Veu del País Valencià
Hortensia Herrero regala a València l’escultura ‘Points of view’ de Tony Cragg

L’escultura de Tony Cragg Points of view ha sigut finalment l’obra triada per la Fundació Hortensia Herrero per a quedar-se a València. La presidenta de l’entitat, Hortensia Herrero, l’adquirirà per a, posteriorment, donar-la per sempre a la ciutat.

Points of view és una de les sis peces que l’artista britànic Tony Cragg té exposades a la Ciutat de les Arts i les Ciències, en una mostra que serà retirada el 4 de novembre. Es tracta d’una escultura d’acer inoxidable, de 3,8 tones de pes i una alçada de 5,7 metres. En l’actualitat es troba exposada al costat de l’entrada del Museu de les Ciències Príncep Felip, on romandrà fins al trasllat definitiu a la seua nova ubicació, la rotonda del Pont de Montolivet.

“Igual que vam fer fa un any amb La Pamela, de Manolo Valdés, jo volia que una part de l’exposició de Tony Cragg es quedara per sempre a València. Sempre he destacat la importància que en lloc de ser nosaltres, els valencians, qui viatgem a veure l’obra de Tony Cragg a Nova York, foren els novaiorquesos i altres turistes qui vingueren ací a veure les seues obres. Amb aquesta adquisició i la donació que farem a la ciutat, aquesta obra serà una excusa més per a acostar-se a València i visitar la seua enorme riquesa artística i cultural”, explica Hortensia Herrero.

Quan acabe la mostra, les altres cinc peces es retiraran, mentre que Points of view continuarà on està fins que siga traslladada a la seua ubicació definitiva. El trasllat està previst per a la primera quinzena de desembre.

“Aquesta vegada ha sigut la Fundació Hortensia Herrero qui ha triat la peça, tenint en compte criteris artístics, estètics i també atenent a l’entorn on s’emplaçarà. És un lloc estupend i lluirà preciosa”, conclou Hortensia Herrero.

Comparteix

Icona de pantalla completa