Les Illes amb les escoles públiques de qualitat i en català del País Valencià

“La defensa de la llengua també s’ha de fer des de la unitat d’acció de tot el territori de parla catalana”
28 març 2014 01:00h
RedactaVeu / Illes Baleras

Davant l’anunci del tancament d’escoles públiques i de les supressions de línies en valencià, el sindicat STEI - en contacte permanent amb l’STEPV Intersindical Valenciana i la Plataforma PROU-, en primer lloc ha informat els centres educatius de les Illes Balears i la societat en general del que està passant al País Valencià. En segon lloc ha proposat a diferents organitzacions representatives de la comunitat educativa i altres entitats de la societat civil, de fer un acte de suport, que s’ha celebrat hui, divendres dia 28 de març, al Monestir de la Real, un lloc emblemàtic de defensa del territori, la llengua i la cultura catalana. I ho farem davant la imatge de Ramon Llull, pare de les lletres catalanes, la llengua i cultura que ens uneix, que presideix el claustre del monestir.

De moment donen suport a les escoles valencianes l’STEI de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, el sindicat FETE-UGT, la FAPA Mallorca, l’Associació de directors d’infantil i primària (ADIMPA), Associació de directors de secundària (ADESMA), l’Associació d’inspectors (ADIDE), les Cooperatives d’Ensenyament, centres molt compromesos amb l’ensenyament en català, l’Assemblea de mestres i professors en català de les Illes Balears, el Fòrum Musicae, els Ensenyants Solidaris, les Dones Educadores i els Enllaçats per la Llengua.

Amb una pancarta amb el lema ‘País Valencià i Illes Balears, enllaçats per l’escola pública en català’, han assegurat que si es pretén debilitar la llengua a una part del territori això afecta el seu conjunt. Per tant, “la defensa de la llengua també s’ha de fer des de la unitat d’acció de tot el territori de parla catalana”.

next