Diari La Veu del País Valencià
Les Corts enviaran 15 diputats a Madrid per a tractar de desbloquejar la reforma de l’Estatut

Una de les assignatures pendents que el Congrés arrossegava en aquestos darrers set anys era la reforma de l’Estaut, concretament una mesura que les lleis fonamentals d’altres autonomies com ara la catalana i l’andalusa sí tenen. Es tracta d’una disposició addicional que fa referència a l’equiparació les inversions de l’Estat amb el pes poblacional. Amb la tramitació parlamentària de la reforma de l’Estatut, les Corts tenen la possibilitat també d’intervindre en el debat amb una delegació integrada per diputats.

Aquest dimarts, en la Junta de Síndics, els cinc grups parlamentaris han decidit de manera unànime integrar aquesta delegació valenciana per 15 parlamentaris. Tal com han explicat els portaveus dels partits, ho han acordat així copiant el model que actualment està establert en les comissions parlamentàries. “El que volíem era mantindre la proporcionalitat de la casa”, ha manifestat el portaveu socialista Manolo Mata.

De moment es desconeix quin seran els parlamentaris que aniran a Madrid, atés que cada grup polític té fins el proper dilluns a les 14.00 per a presentar-los. En la Junta de Síndics tampoc s’ha debatut si els 15 diputats enviats aniran amb una postura compartida. “Sempre és millor si tenim un consens sobre allò que volem traslladar, però de moment aquest aspecte no s’ha tractat”, ha explicat la síndica de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez.

La participació d’aquesta delegació es regula mitjançant una resolució de la Presidència del Congrés de 1993 que era necessari adaptar per a donar cabuda als representants que envia la cambra valenciana per a la reforma de l’Estatut. A principis d’aquest mes, la presidenta del Congrés, Ana Pastor, va dictar una nova resolució per a actualitzar la de 1993 a les noves circumstàncies i d’eixa manera fer possible que els parlamentaris valencians estiguen presents en el debat.

Comparteix

Icona de pantalla completa