Diari La Veu del País Valencià
Martínez Dalmau es perfila com el candidat de Podem a la Generalitat

El nom de Rubén Martínez Dalmau té moltes opcions de ser el que finalment es veurà en els cartells de Podem per a les eleccions autonòmiques de maig de 2019. La decisió anunciada aquest dimarts pel líder de Podem i portaveu en les Corts, Antonio Estañ; la senadora Pilar Lima, i la diputada Beatriu Gascó de donar suport a la candidatura que concorrerà en les primàries de Podem encapçalada per Rubén Martínez Dalmau dissipa les opcions de veure una contesa entre diferents candidats de la formació morada a optar a la Presidència de la Generalitat.

I és que aquesta decisió de tots tres suposa aglutinar la major part de sensibilitats de Podem al voltant del candidat Martínez Dalmau, de manera que fa difícil pensar que un altre candidat li puga plantar cara en les primàries. Segons informa la candidatura conjunta en una nota de premsa, la resta de la candidatura “s’ha conformat tractant de representar tota la pluralitat de Podem i dissenyar un equip cohesionat i divers tècnicament per a accelerar els canvis valencians iniciats en 2015, a pesar que encara hi ha temps i espai perquè es puguen sumar altres membres de Podem”.

Aquesta “candidatura agrupada” és, segons el mateix comunicat, “un punt de partida per a arribar al major nombre possible de persones integrants de Podem” i recorda que fins a l’11 de novembre “hi ha temps per a registrar la llista definitiva que acompanye a Martínez Dalmau”. Fonts de la direcció de Podem expliquen a Diari La Veu que la intenció és que aquesta llista encara aglutine més persones per a reflectir en el projecte totes les sensibilitats de Podem. “Gràcies a una gran generositat i respecte a la pluralitat de Podem”, Estañ, Lima i Gascó han arribat a un acord al voltant de Martínez Dalmau per a posar la seua trajectòria “teòrica i política” en “transformacions democràtiques per a accelerar el canvi valencià”, assenyala el comunicat secundat per tres dels principals líders del partit.

L’aspirant a candidat a la Presidència de la Generalitat estarà acompanyat amb un equip multidisciplinar i plural” per a presentar-se davant la ciutadania valenciana com l’opció electoral que “permeta que el canvi polític millore les seues condicions de vida, encara molt marcades per la precarietat, la temporalitat i les conseqüències de les retallades en drets de l’última dècada”, conclou el comunicat.

Montiel, a la llista i Meco, descartada

D’altra banda, el diputat a les Corts i exsecretari general de Podem, Antonio Montiel, ha confirmat, en un altre comunicat, que “després d’una llarga reflexió personal i política” ha formalitzat la seua preinscripció per a participar en les primàries per a la confecció de les llistes autonòmiques per a 2019. Però no com a cap de cartell.

Montiel explica que pren aqueixa decisió després de parlar amb molts companys “i escoltar l’opinió de persones que treballen dia a dia a peu de carrer defensant les necessitats de la gent corrent des dels cercles i des dels ajuntaments, amb enorme voluntat i esforç, al costat de les persones i sense tot just recursos”.

“No crec massa en les enquestes però sí, en el fet que escolte i perceb molt quan acudisc als nostres cercles o visite els pobles i ciutats del nostre territori. M’agrada fer-ho, perquè mantindre els peus en terra és el que ens impedeix allunyar-nos dels objectius que ens van portar fins ací”, afegeix.

Així mateix, adverteix que s’ha “malgastat molt de talent”, s’han “tolerat comportaments inapropiats per a una organització que es diu radicalment democràtica i que predica ‘nova política'” i s’ha “deixat en el camí a moltes companyes i companys valuosos”, la qual cosa “afebleix” les possibilitats de Podem per a “impulsar un projecte de canvi”. “Confie en el criteri de les gents de la nostra organització per damunt d’interessos de grup o de família política i per això em pose a la disposició de totes les persones inscrites per a ser un aspirant més a formar part de la llista de Podem a les eleccions autonòmiques de 2019”, conclou.

La setmana passada, una altra de les diputades amb més renom de Podem, Fabiola Meco, va anunciar la seua voluntat de no concórrer a les primàries de la formació de cara a les eleccions valencianes de 2019: “És una decisió ferma i meditada, fruit d’una reflexió personal”, va explicar en un comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa