Diari La Veu del País Valencià
Camps demana que Baltasar Garzón declare com a testimoni en el cas de la Fórmula 1

L’expresident de la Generalitat Francisco Camps ha demanat al Jutjat d’Instrucció número 17 de València que cite a declarar com a testimoni l’exjutge Baltasar Garzón en atribuir-li “la relació i coordinació” dels advocats dels encausats Álvaro Pérez ‘el Bigotes’ i Ricardo Costa.

En un escrit del 10 d’octubre adreçat al jutjat, la defensa de l’expresident de la Generalitat explica que l’exdirigent del PP Ricardo Costa, que va assenyalar Camps com a ideòleg del finançament il·legal del PP en una de les peces de Gürtel, va negar que les seues declaracions obeïren cap pacte o acord amb la fiscalia al si de la causa seguida davant l’Audiència Nacional i posteriorment va declarar com a testimoni Pablo Crespo, exsecretari d’Organització del PP a Galícia i condemnat a 37 anys i mig de presó per la primera època d’activitats de la trama Gürtel.

El Jutjat d’Instrucció número 17 de València investiga les adjudicacions d’obres per a la construcció del circuit urbà de Fórmula 1 a València, en una peça secreta sobre aquest cas en la qual ja van declarar en juny Ricardo Costa com a testimoni i Francisco Camps com investigat. Segons l’escrit de la defensa de Camps, Crespo, en la seua declaració judicial, va ser preguntat per l’interés que poguera tindre Costa en les seues manifestacions i segons va assegurar en la seua compareixença del 6 de setembre a la qual ha tingut accés EFE, Costa i Pérez mantenen una estratègia conjunta i els lletrats de tots dos tenen reunions.

Crespo va posar com a raó de Costa per a realitzar les manifestacions que han provocat la investigació “la relació més enllà de la coincidència en judici entre A. Pérez i R. Costa, els seus advocats, el lletrat Vasallo (personat en aquesta causa) i Manuel Ollé, atribuint la relació i coordinació d’aquestos entre si i els seus clients per a aquest particular a l’advocat Baltasar Garzón”, s’indica en l’escrit de la defensa de Camps.

Les revelacions publicades sobre la investigació seguida per un jutjat d’instrucció de l’Audiència Nacional referent a la participació de Garzón i la societat de serveis que administra Ilocad SL en “pactes, acords i encomanes” al si de la fiscalia de l’Audiència Nacional posa de relleu, segons la defensa de Camps, la declaració de Crespo i, per tant, “la plausible veracitat de la mateixa”. Contraposa aquest extrem a “la més que probable falsedat de les manifestacions de Costa i, per tant, l’interés espuri en què aquestes es fundaren, negat per Costa en la seua declaració”.

Per això, la defensa de Camps veu oportú, per a “donar llum a aquesta controvèrsia”, la declaració com a testimoni de Garzón, “atés que, si no fóra advocat de cap dels autors dels testimoniatges controvertits, quedaria lliure d’excusar el seu coneixement en el secret professional i per tant habilitat per a atestar” sobre aquestos extrems.

En la seua declaració com a testimoni en aquesta peça, Crespo va afirmar que Costa havia estat ajudant Pérez en els 10 anys de “problemes judicials” i que mantenien una estratègia “conjunta” amb reunions dels seus advocats, desconeixent els beneficis processals que poguera tindre l’exsecretari general del PPCV, al mateix temps que va negar que haguera telefonat a Camps en la reunió en què Costa va proposar la facturació a empreses constructores per a fer front a la situació d’Orange Market pel deute que mantenia amb el partit.

Comparteix

Icona de pantalla completa