Diari La Veu del País Valencià
El MuVIM inaugura una nova sala expositiva de cristall al carrer

Una instal·lació sobre la memòria, el record i l’oblit de l’artista lleonés Noé Bermejo (1982) serà la peça amb què el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) inaugura aquest dimecres el nou espai expositiu amb què compta el centre depenent de la Diputació de València.

La sala està ubicada baix de la porxada del MuVIM que dóna al carrer Museu de la Seda, davant del Centre d’Artesania, i és completament transparent, de manera que permet al transeünt veure a qualsevol hora el contingut exposat dins d’El Cub (nom amb què s’ha batejat el nou espai), ja que resta fora de l’edifici.

Bermejo proposa una reflexió sobre els límits de la memòria i les fronteres entre la ficció i la realitat a través d’una instal·lació de metacrilat que mostra diversos marcs de fotografies buits i material fotosensible que provoca una mena de joc dels espills, així com multitud de reflexos lumínics. Noé Bermejo va dur la instal·lació ‘Memoria, Recuerdo, Olvido’ al Horno de la Ciudadela de Lleó en 2017.

El diputat de Cultura, Xavier Rius; el director del MuVIM, Rafa Company, i el cap d’exposicions del museu, Amador Griñó estaran junt amb l’artista aquest dimecres durant la inauguració d’El Cub.

La instal·lació ‘Memoria, Recuerdo, Olvido’ al Cub del MuVIM. / DIARI LA VEU

El Cub és una de les solucions que sospesava el MuVIM per a ampliar els seus espais expositius. El pressupost inicial, al marge del cost del contingut, és d’11.000 euros i disposa d’una superfície de huit metres de llarg per quatre d’ample. En principi la seua inauguració estava prevista per al mes de maig, dins del festival de dansa 10 Sentidos, que havia anunciat que el projecte Dreams & Nightmares, de Dimitri de Perrot, serviria per a inaugurar tant el certamen com el nou espai expositiu.

Així doncs, la cinta inaugural es tallarà aquest dimecres, 17 d’octubre, ja que, segons va afirmar el cap de Producció i Difusió cultural del MuVIM, Marc Borràs, durant la presentació de la instal·lació de Dimitri de Perrot, la proposta estava pensada per a inaugurar el cub mòbil de l’exterior del MuVIM, però el problema és que “a aquest espai no es pot penetrar, cosa que era necessària en aquesta instal·lació”. El museu guanya, d’aquesta manera, dos espais d’exposicions: El Cub i el vestíbul. Això no obstant, El Cub disposa d’una porta d’accés des de l’exterior per on es pot entrar a l’habitacle de cristall.

Comparteix

Icona de pantalla completa