Diari La Veu del País Valencià
Un corredor verd unirà el Parc Natural del Túria amb l’Albufera

L’Ajuntament de València ha començat a treballar en la creació d’un corredor verd al nou llit del riu que connecte el Parc Natural del Túria, inclosos el Parc de Capçalera i l’antic llit, amb el Parc Natural de l’Albufera i que permeta la interconnexió entre els dos costats del riu.

Així ho ha anunciat l’alcalde, Joan Ribó, durant el debat de l’estat de la ciutat, l’últim de la legislatura, en el qual ha analitzat els assoliments del govern “del canvi” i ha anunciat els reptes fins que acabe el mandat.

Ribó ha detallat que, en una fase inicial, sol·licitaran a la Generalitat la modificació i ampliació del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) de l’Albufera per a “programar i, en un futur, realitzar” aquestes dues connexions perquè el nou llit del Túria “també és” dels valencians i el volen “verd”.

L’alcalde ha recordat que el nou llit, sense tindre en compte la zona inundada, va des de l’autopista d’Alacant fins a la desembocadura al mar i fa 8.800 metres de llarg per 175 metres d’ample. “Més de 150 hectàrees de sòl per a previndre inundacions”, cosa que és “encara més necessària hui en dia pel canvi climàtic”, ha argumentat.

Segons ha remarcat Ribó, aquest tram transcorre “sec i sense utilitat” i s’ha preguntat per què València no pot naturalitzar-lo com s’ha fet amb el Manzanares, el Besòs o el Segre.

L’alcalde també ha valorat la necessitat de conscienciar i sensibilitzar la ciutadania de la importància de “cuidar i millorar” el parc de l’Albufera i ha recordat que és el tercer any que s’ha realitzat un projecte de voluntariat ambiental.

Ribo ha remarcat que s’ha posat en valor el Tancat de la Pipa com a reserva de la biodiversitat, a través d’un conveni amb Acció Ecologista Agró i SEO/Birdlife. També s’ha regenerat la riba de la llacuna del Racó de l’Olla per a afavorir la cria d’aus i s’ha pacificat el trànsit a la CV-500.

Comparteix

Icona de pantalla completa