Diari La Veu del País Valencià
València tindrà dotze nous carrils bici i instal·larà dotze punts de recàrrega de vehicles elèctrics

València tindrà “ben aviat” dotze punts nous de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics, que se sumaran als existents en l’aparcament de Bruges, i té previst crear dotze nous carrils bici, entre ells, a l’avinguda de Burjassot, a l’avinguda del Regne de València i al carrer de Manuel Candela.

Així ho ha anunciat l’alcalde, Joan Ribó, durant el debat de l’estat de la ciutat, en el qual ha posat l’accent en les propostes municipals “per a millorar la mobilitat de la ciutat i incrementar l’eficiència energètica”.

Ribó ha apuntat que aquestes iniciatives per a afavorir la introducció de vehicles sense emissions són “una mostra de l’aposta pel canvi tecnològic” i ha valorat que l’increment de la xarxa ciclista ha convertit València “en un model dins i fora d’Espanya i va camí de convertir-se en la capital mediterrània de la bici”, com ja hi ha qui la denomina.

Pel que fa al transport públic, a més de defensar la compra de més de 130 autobusos per a l’EMT, l’alcalde ha sostingut que han posat “ordre” i han “rellançat una empresa pública que la dreta havia encaminat cap a la privatització”. Ha recordat que quan van arribar al govern, l’EMT tenia un dèficit patrimonial de més de 20 milions d’euros, que a la fi de 2017 han reduït a 9,2 i que preveuen “deixar a zero” en 2019.

L’alcalde ha al·ludit a l’eficiència energètica que suposa l’estalvi de llum i ha explicat que al llarg d’aquest mandat s’ha canviat més del 50% de la instal·lació de l’enllumenat públic de la nostra ciutat amb una inversió aproximada de 14 milions i s’ha disminuït en un 20,2% la despesa anual del consum de l’electricitat de l’Ajuntament, uns 5 milions.

Comparteix

Icona de pantalla completa